Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını büyük bir heyecanla bekleyen öğrencilerin sonuçların açıklanmasıyla heyecanları sona erdi. Puan ve sıralamalarına göre tercih yapacak olan öğrenciler, üniversite bölüm ve PMYO taban puanlarını araştırmaya başladı. Bu kapsamda pek çok öğrenci polisliğe yönelirken PMYO puanları, başvuruları ve kontenjanları da merak konusu oluyor.

PMYO için adayların sadece TYT sınavına girmesi yeterli olurken, adayların ham puanlarının 250 olması gerekiyor. 250 ham puan alan öğrencilerin de en az 45 net yapması gerekiyor. Bunun yanı sıra geçen yıl şehit ve vazife malulü olan vatandaşların eş ve çocukları 200 ham puanla polisliğe girebiliyordu.

POLİSLİK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

a-) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b-)Lise ve dengi okul mezunu olmak.

c-)ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. (TYT puanı, belirlenen puan değişkenlik göstermektedir.)

d-)25 yaşından küçük olmak.

e-)Boy ölçüsü, beden kitle indeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.) (Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.)

f-) Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.

h-) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

ı-) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

POLİSLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN OLACAK?

2024 PMYO başvuru tarihleri henüz belirlenmezken, geçtiğimiz sene 31 Temmuz- 9 Ağustos 2023 tarihleri arasında olduğu biliniyor.

Editör: Melisa Türkmen