24 Ekim 1945’t e kurulan, Birleşmiş Milletler kendini tanımlarken ’adalet ve güvenliği, ekonomik kalkınma ve sosyal eşitliği tüm ülkelere sağlamayı prensip edinmiş uluslararası bir kuruluş” olarak görüyor… Kurulduğu yıllarda 51 olan üye sayısı, 193’ye ulaştı. Türkiye kurucu ülkeler arasında…
Savaşların önüne geçmek amacıyla kurulan Güvenlik Konseyi on beş ülkeden ibaret. Bu üyelerden beşi (ABD, Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti, Birleşik Krallık ve Fransa) daimi üye statüsünde ve mutlak veto yetkisine sahip. 
Uluslararası alanda çözüm üretemeyen; BM, Suriye’de insanlık ayıbına göz yumuyor. İlkeleriyle uyuşmayan politikalarıyla, dünyada güvenilirliğini kaybetmiş küresel bir tabela örgütü oldu.
Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty de 21. yüzyılın en büyük sınavlarından biri olarak tanımladığı sığınmacı krizinde; BM organizasyonun ‘utanç verici bir şekilde başarısız’ olduğunu söylüyor
BM, son olarak Azez’de yaşana n insanlık sınavından da sınıfta kaldı. Suriye'de PYD, Esad Rejimi, Rusya ve DAEŞ saldırılarından kaçan halk Türkiye sınırındaki Azez'e yerleşmişti. Nüfusu 300 bine ulaşan Azez'de İHH, Kızılay, AFAD tarafından 5200 çadır ve 4600 prefabrik konut yardımı yapılırken,193 devletin üye olduğu  BM  sadece 54 çadır göndermiş.
Ortadoğu ‘da yaşanan dramı, kâğıt üzerinde kalmış sözleriyle sadece izlemekle yetinen, ”Birleşememiş milletler” topluluğunun icraatlarını !“insanlığımızdan utanarak” izliyoruz…