Dilberay’dan Engin Nurşani’ye Kamuran Akkor’dan Latif Doğan’a kadar birçok ünlü sanatçının milyonlarca dinlenen albümlerinin yapımını üstlenen Deka Müzik, şu anda Türkiye'nin en önemli dijital müzik arşivi ile birçok servis sağlayıcısına kaynak sağlıyor. Kahramanmaraşlı iş adamı Arslan Deveboynu’nun sahipliğinde müzik sektöründe adeta bir markaya dönüşen Deka Müzik, çağın popüler dijital platformlarında da adından sıkça söz ettiriyor. Bu bağlamda yayımladığı eserler sayesinde insanların teveccühünü toplayan Deka Müzik, gelinen süreçte Youtube’de 500 bin abone sayısını geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyor. Aynı zamanda kanalda 505 milyon 433 bin görüntüleme sayısı elde eden Deka Müzik, her geçen gün izlenme ve abone sayısını artırmayı sürdürüyor.
DEVEBOYNU, HİKÂYENİN BAŞLANGICINI ANLATTI
Deka Müzik’in kurucusu Arslan Deveboynu, Müzik Şirketini ve bu şirketi kurmaya giden hikâyenin başlangıcını gazetemize anlattı. Deveboynu, “Küçük yaşlarda kurduğumuz Deka Grup isimli şirketimizle 1983 yılında kaset toptancılığına başlamıştık. O dönem şu anki gibi televizyon ya da Youtube gibi müzik dinlenilen platformlar henüz gelişmemişti. Kasetli müzik çalarlar yeni yeni çıkmış, yaygınlaşıyordu. Yatırımlarımızı da bu çerçevede yaparak, Deka Müzik adıyla kendi bölgemiz dışında çevre illere de dağıtım yapmaya başladık. Çabalarımızın meyvesini alıyorduk ve işlerimizi büyütme adına girişimlerde bulunduk.1993 yılında o günün müzik alanında devi olan RAKS Elektronik ile Türkiye manyetik bant distribütörlüğü anlaşması yaptık. Bu belki de bizim için bir dönüm noktası oldu diyebilirim. Bu anlaşma Deka Grup'u yerel bir firma statüsünden çıkarıp ulusal bir marka haline gelmesinin kapılarını araladı ve yatırımlara devam ederek 1995 yılında ilk şubesini Adana'ya açtık” dedi.
BU RAKAMLARLA YETİNMEYEREK İNŞALLAH BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Deveboynu, “Hızlı gelişmemiz ve başarıya ulaşmak için verdiğimiz çaba neticesinde müzik sektöründe dağıtıcıdan fazlası olmayı hedefiyle 1998 yılında İstanbul'a ikinci şubemizi kazandırdık. İstanbul çok önemli bir merkezdi bu dönemlerde ve çok büyük de sanatçılar oradan Türk müzik sektörüne kazandırıldı. Bizde Dilberay, Kamuran Akkor, Latif Doğan, Engin Nurşani ve daha ismini sayamadığım birbirinden değerli birçok sanatçıyla çalışmaya başladık. Bu isimlerin başarıları bizleri daha iyi noktaya taşıdı. Yöresel sanatçılarımıza destek olma noktasında da prodüksiyon sektörüne başlangıç yaptık. Şuan geldiğimiz noktada Türkiye'nin en önemli dijital müzik arşivi ile birçok servis sağlayıcısına kaynak sağlıyoruz. Eski kaset satışı şuan yok ama biz de çağa ayak uydurarak Youtube, Spotify, Apple Müzik, Fizy vs Deezer gibi birçok platformda varlığımızı sürdürüyoruz. Geldiğimiz süreçte Youtube kanalımızda 500 bin aboneye ve 505 milyon görüntülemeye ulaştık. Bu sayılara ulaşmak bizleri mutlu ediyor. Tabii ki bu rakamlarla yetinmeyerek inşallah büyümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
(Haber: Abdulsamet İspir)