‘Hindistan 2018 yılında İngiltere ve Fransa'yı geride bırakarak dünyanın beşinci büyük ekonomisi konumuna gelecek’...Bu bilgiler merkezi Londra'da olan Ekonomi ve İş Dünyası Araştırmaları Merkezi (Cebr) tarafından yayımlanan '2018 Dünya Ekonomi Ligi' raporundan...
Ayrıca Cebr'in raporunda önemli iki detay daha var ... Çin dünyanın en büyük ekonomisi unvanını 2032 yılında ABD'den alacak....Hindistan 2027 yılında Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'yı da geride bırakacak ve dünyanın en büyük 4'üncü ekonomisi olacak.
ABD merkezli yatırım bankası Merrill Lynch'in yayınladığı raporda da Hindistan ekonomisi on yıl içinde güçlü bir büyüyerek ve ülkenin Gayrisafi Yurt İçi Hasılası (GSYH) 2028 yılında Japonya ve Almanya'yı geçeceğini belirtiyor.
Dünyanın 7. büyük ekonomisi Hindistan'ın gayri safi yurt içi hasılası 2016 tahminlerine göre 2,2 trilyon dolar. Ülkede kişi başına gelir bin 600 dolar civarında. Geçen yıl büyüme oranı yüzde 7,1'i bulan Hindistan'ın ihracatı 262, ithalatı 381 milyar dolar seviyesinde. Hindistan'da enflasyon geçen yıl yüzde 4,9 oldu. Ülkedeki işsizlik oranı yüzde 8,4 civarında.
2016 yılında Asya`nın en büyük üçüncü ekonomisi Hindistan, Çin`i geçerek dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi oldu. Hindistan nüfusunun yüzde 53'ü 25 yaşın altında. Çin'de bu oran yüzde 45...
Hindistan; 1 milyar 284 milyon nüfusa sahip...Çin’den sonra dünyanın ikinci en büyük nüfusuna sahip, belki de üretim gücünde Çin’in rakibi olacak tek ülke. 5 Ağustos 1947 tarihinde İngiltere’den bağımsızlığını kazanan Hindistan’ın yönetim şekli federal cumhuriyet.
Hindistan ekonomik kalkınmaya 80’lerin sonunda başladı. Hindistan ekonomisi bilişim sistemleri ve diğer bilimsel alanlarda yakaladığı büyük başarılara rağmen, halen milli gelirin yaklaşık %60'i tarıma dayalı ve halkın büyük kısmı tarımcılıkla geçimini sağlıyor.
Bilişim sistemlerinde 90’lardan itibaren hızlı bir büyüme başlamış durumda.Bilişim sistemindeki hızlı büyümenin en önemli nedenleri; İngilizcenin Hindistan'da çok yaygın olarak konuşuluyor olması, devletin 50'li yıllarda mühendis eğitimi için büyük yatırımlar yapmaya başlaması ve ucuz insan gücü.
Dünyanın güç dengesi Batı'dan Doğu'ya kayıyor, dünya Asya'da yeniden kuruluyor.Çin’den sonra dünyanın büyüyen devi Hindistan...