6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş’ta bulunan bazı özel hastanelerin yıkılması ve devlet hastanelerinin de hasarlar alması sonucu kentte sağlık hizmeti 1 buçuk yıldır kırmızı alarm veriyor. Depremler sonrası, başta Acil Durum Hastanesi olmak üzere çeşitli bölgelere hastane kazandırılması için düğmeye basılmıştı. Ancak, depremlerin üzerinden 1 buçuk yılı aşkın süre geçmesine rağmen hastane konusunda fazla bir yol katedilemedi. Sadece, Kahramanmaraş-Adana Karayolu üzerinde Otogar yanında bulunan alana çelik konstrüksiyondan oluşan Acil Durum Hastanesi’nin inşaatı ve Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ne ek olarakta yapılan hastanenin yapım süreci devam ediyor. Öte yandan, Kahramanmaraş’a bin 600 yataklı yeni bir Şehir Hastanesi kazandırılması yönünde de adımlar atılırken, bu hastanenin ise Önsen bölgesine inşası gündeme gelmişti.

ISRARLA ÖNSEN BÖLGESİNE YAPTIRILMAK İSTENİYOR

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere 5 Temmuz Cuma günü Kahramanmaraş’a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, şehre kazandırılacak olan 5 hastanenin 2024 yılı içerisinde tamamlanacağını ve bin 600 yatak kapasiteli yeni şehir hastanesininde ihale sürecine önümüzdeki günlerde başlanacağını vurguladı. Bu gelişmeyle ilgili yaklaşık 10 aydır hiçbir somut adım atılmazken, yeni yapılacak şehir hastanesinin ısrarla Önsen bölgesine yaptırılmak istenmesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Bin 600 yatak kapasiteli geniş ve donanımlı bir hastanenin, nüfus yoğunluğunun daha fazla olduğu bölgeye inşa edilmesinin daha doğru bir karar olacağını belirten vatandaşlar, şehir yöneticileri ve bakanlık tarafından bu konuda daha doğru kararlar verilmesini talep ediyor.

ÖNSEN BÖLGESİ ŞEHİR MERKEZİNE UZAK VE ULAŞIM ZOR

Vatandaşların, konuyla ilgili görüşleri şu şekilde; “Yeni hastane fikri güzel, ama konumu doğru değil. Bu kadar büyük bir hastane yapılıyorsa, insanların kolayca ulaşabileceği bir yere yapılmalı. Önsen bölgesi şehir merkezine uzak ve ulaşım zor. Nüfus yoğunluğunun daha fazla olduğu bölgelere bu hastane yapılırsa, insanlar daha kolay faydalanabilir. Önsen bölgesi, şehirdeki diğer bölgelerden daha az nüfusa sahip. O bölgeye de tabi ki hastane yapılmalı ancak bölgenin nüfusuna göre bir hastane oluşturulmalı.”

Editör: Didem Kayabaşı