Kahramanmaraş İstiklalspor Basketbol Takımı, Etimesgut karşısında sahaya koyduğu üstün performans ve kıyasıya mücadelesiyle parkeden zaferle ayrıldı. Karşılaşmanın ilk yarısında istediği oyunu sahaya yansıtamayan İstiklalspor, iki periyotta rakibine karşı 51-36 geriye düştü. Ancak pes etmeyen Kahramanmaraş İstiklalspor Basketbol Takımı, ikinci yarıyla birlikte oyunun kontrolünü eline aldı.

Whatsapp Image 2025 04 12 At 17.52.59

Üçüncü periyotta arka arkaya bulduğu sayılarla farkı azaltan İstiklalspor, bu bölümü 67-65 geride tamamladı.  Son çeyrekte taraftarının desteğini arkasına alan İstiklalspor, tempoyu yükselterek maça denge getirdi. Kritik anlarda bulduğu sayılarla skoru eşitleyen takım, normal sürenin sonunda durumu 85-85’e getirerek karşılaşmayı uzatmalara taşıdı. Uzatma bölümünde kararlı bir performans sergileyen İstiklalspor, zamanla yarışılan ve çekişmeli geçen karşılaşmada etkili oyunuyla öne geçerek parkeden 100-98’lik skorla galip ayrıldı. Mücadele boyunca geri adım atmayan ekip, bu önemli galibiyetle sıralamada da yükselmeyi başardı. Final Grubu’nda şimdiye kadar 3 maç oynayan İstiklalspor, bu karşılaşmalardan 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak liderlik yolunda iddiasını güçlendirdi.

KAPAK-133İNŞALLAH BASKETBOL TAKIMIMIZ NİCE BAŞARILARA İMZA ATAR

Ekran Görüntüsü 2025 04 12 181918

Maç sonunda galibiyet sevincini yaşayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel; “Güzel bir maç oldu. Gerçekten izlerken de çok heyecanlandık. Sonunda da mutlu olduk ve inşallah sonu da şampiyonluk olsun. Şehrin böyle heyecanlar yaşaması çok güzel tabi ki. İnşallah hem futbol takımımız hem de basketbol takımımız nice başarılara imza atar, bu şehrin insanı da mutlu olur” dedi.

Whatsapp Image 2025 04 12 At 17.52.58 (1)

BU GALİBİYETİMİZİ DE DEPREM ŞEHİTLERİNE ARMAĞAN ETMEK İSTİYORUM

Ekran Görüntüsü 2025 04 12 181848

İstiklalspor Basketbol Şube Sorumlusu Hikmet Gümüşer, karşılaşmanın ardından duygularını şu sözlerle dile getirdi:İnanılmaz bir maçtı ve Allah nasip etti kazandık. Gerçekten Bu şehir çok güzel şeyleri hak ediyor. Muhteşem bir taraftar, bir tane bile boş koltuğumuz yok. Biz buraya kupayı getireceğiz herhalde, öyle görünüyor. İnşallah üst lige çıkacağız. Bu şehirde basketbol ile ilgili çok güzel şeyler olacak, ben buna inanıyorum. Allah’ın izniyle bu seyirci arkamızda olduğu sürece bizim başaramayacağımız bir şey yok. Bu maçın kalitesini Basketbol Süper Lig’deki basketbol maçlarında bile izleyemezsiniz ve böyle bir taraftarı Basketbol Süper Ligi’nde de göremezsiniz. Kahramanmaraş halkıyla gurur duyuyorum. Bu galibiyetimizi de deprem şehitlerine armağan etmek istiyorum. Onların ruhuyla biz burada savaşıyoruz. Onların bizlere verdiği enerji ile biz burada savaşıyoruz. Allah rahmet eylesin ruhları şad olsun. Gerçekten çok mutluyum, çok gururluyum” ifadelerini kullandı.  

Muhabir: MELİKE ALGAN