Asırlık geçmişiyle Anadolu’nun en büyük ticaret merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş’ın kalbi konumunda yer alan Tarihi Kapalı Çarşı’da, kapsamlı bir yenileme süreci başlatıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, yaptığı açıklamada, “Çocukluğumuzun geçtiği, şehrimizin tarihini ve kültürünü yansıtan Tarihi Kapalı Çarşı’mızdayız. Burası hepimiz için çok değerli. Büyükşehir Belediyesi olarak, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve ilgili bakanlıklarımızın destekleriyle şehrimizi ayağa kaldırmak için büyük bir çaba içindeyiz.” dedi.

C2339 T01

TARİHİ KAPALI ÇARŞI İÇİN 600 MİLYON TL YATIRIM

Restorasyon çalışmalarının yaklaşık 600 milyon Türk lirası tutarında olduğunu belirten Başkan Görgel, şunları kaydetti: “Restorasyon projemiz, ilgili kurulların onayını aldıktan sonra müteahhit firma tarafından hızla uygulanmaya başlandı. Zemin ve alçı sökümleri devam ediyor, koruma amaçlı ahşap askılama çalışmaları sürüyor. Şantiyemizde 50’nin üzerinde işçi görev yapıyor.

Whatsapp Image 2024 12 20 At 13.39.48 (1)

Ayrıca çalışmaların 15 ay içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Çalışmaları elimizden geldiğince daha kısa sürede bitirerek çarşıyı halkın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında 140 iş yeri restore edilerek aslına uygun şekilde yeniden inşa edilecek. “

C2342 T01

BÖLGEDEKİ DİĞER RESTORASYON PROJELERİ

“ Kapalı Çarşı’nın yanı sıra şehrin diğer tarihi yapılarında da çalışmalar sürüyor. Saraçhane Camii aslına uygun şekilde inşa edilirken, Ulu Cami’nin restorasyonu devam ediyor. Demirciler Çarşısı’nın ihalesi yapılmış olup, Aslanbey Konağı’nda güçlendirme çalışmaları başlatıldı. Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nin restorasyon süreci de hızla ilerliyor. Bu çalışmalar tamamlandığında şehrimizin tarihi dokusunu yeniden canlandırmış olacağız. Esnafımız ve vatandaşlarımız, daha modern ve sağlıklı bir ortamda ticaret yapma imkanına kavuşacak.”

Muhabir: MELİKE ALGAN