Ülkeyi yasa boğan, 11 ilde büyük yıkım ve hasarlara sebebiyet veren Kahramanmaraş merkezli depremlerde, evleri yıkılan veya aldığı hasar sonucu kullanılamaz hale gelen vatandaşlara yönelik büyük bir seferberlik mücadelesi gösterildi. İlgili kurumlar ve hayırseverler tarafından deprem bölgesi illerde ilk etapta çadır kentler oluşturuldu ve depremzedelere yönelik barınma ihtiyacı karşılandı. İlerleyen süreçte oluşturulan vatandaşlar daha korunaklı ve elverişli olarak hazırlanan konteyner kentlerde barınma ihtiyacını gideriyor.

3-367

BAZI BÖLGELERDE HİÇBİR İLERLEME KATEDİLMİYOR

Yetkililer tarafından deprem bölgesi illerde kalıcı konut çalışmaları devam ederken bir yandan da çadır toplama işlemleri sürüyor. Bu kapsamda depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta da kısmi yerlerde çadır sökülüyor. Fakat bazı bölgelerde hiçbir ilerleme katedilmiyor. Bu bölgelerden biri de şehir merkezine en yakın yeşil alan olarak ön plana çıkan, 2017 yılında hizmete açılan 15 Temmuz Millet Bahçesi oldu.

AĞIRLIKLI OLARAK MÜLTECİLER BARINIYOR

Kentin girişine yakın 180 bin metrekarelik alanda mini şelale, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş yolları, oturma alanları, gölet, kafeterya ve seyir terası bulunan Millet Bahçesi’nde depremlerin ardından oluşturulan çadır kentlerde ağırlıklı olarak mülteciler barınırken, alanda ki çadırların ne zaman toplanacağı konusu ise belirsizliğini sürdürüyor.

2-457

ÇADIRLARIN TOPLANMASI NORMALLEŞME SÜRECİ ADINA ÖNEM TAŞIYOR

Deprem bölgesi illerde çadırları toplama çalışmaları devam ederken bu sürecin hızlanması ve özellikle depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta yeşil alanların halka açılması, deprem sonrası normalleşme adına atılacak en önemli adımlardan biri.

Haber: Eyüp Kağan Atlı

Editör: Didem Kayabaşı