Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı iken, seçim çalışmaları kapsamında helikopter kiralayıp miting düzenleyerek Kahramanmaraş’a giden Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009’da Kahramanmaraş’ta Keş Dağı mevkiinde içinde bulunduğu helikopterin düşmesiyle hayatını kaybetti. Ölümünün üzerinden 15 yıl geçen Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün yıldönümünde tüm Türkiye genelinde anılıyor. Yazıcıoğlu, darbe karşıtı söylemleri savunan, vatanına milletine bağlı, muhafazakar düşünceleri ve milliyetçi ruhuyla bilinen, tüm Türkiye’nin kucak açtığı bir Genel Başkandı. Siyasi kariyeri boyunca halkın sorunlarına duyarlı olmasıyla, mütevazı kişiliği ve dürüstlüğüyle öne çıkan Yazıcıoğlu, geniş bir kesim tarafından sevilen bir liderdi. 2009’dan bu yana her yıl 25 Mart tarihinde mezarının başındaki törenlerle ve sosyal mecralardan yapılan paylaşımlarla anılan Yazıcıoğlu, Türkiye tarihinin yaşadığı derin acının 15. Yılında yine akıllarda ve kalplerde olmayı başarıyor.

YAZICIOĞLU’NUN GENÇ YAŞTA BAŞLAYAN SİYASİ YAŞAMI

31 Aralık 1954’te Sivas’ın Şarkışla ilçesinde Elmalı köyünde dünyaya gelen, büyük lider Muhsin Yazıcıoğlu, 14 yaşındayken Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketine katılarak siyasete ilk adımını attı. Milliyetçilikle yoğurulmuş yüreğine vatan ve millet sevgisini mıh gibi saplayan Yazıcıoğlu, 1972’de Ankara’ya geldi ve Ülkü Ocakları Genel Merkezinde görev yapmaya başladı. Yazıcıoğlu, devam eden yıllarda Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve sonrasında da genel başkanlık görevini yürüttü. Yoluna 1978'de Ülkücü Gençlik Derneği’nin Kurucu Genel Başkanı olarak devam eden Muhsin Yazıcıoğlu, 1980'de Genel Başkan Müşaviri olarak MHP'de görev aldı. Savaşa karşı tutumuyla gençlerin silah değil kalem tutması gerektiğini savunan Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’nin ardından "MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda" yargılandığı sırada 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kaldı. Yazıcıoğlu yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen milletini ve devletini sevmeye onlara duyduğu bağlılığı güçlendirmeye devam etti. Yazıcıoğlu, 1987'de yine milletine hizmet için siyasete kaldığı yerden devam ederken Milliyetçi Çalışma Partisinin (MÇP) Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. Yazıcıoğlu, 1992'de "Siyasi anlayışımız uyuşmuyor" diyerek bir grup arkadaşıyla Milliyetçi Çalışma Partisi’nden (MÇP) yollarını ayırdı. Yazıcıoğlu, 1993'te Kurucu Genel Başkanı olduğu Büyük Birlik Partisini (BBP) kurdu.

552771 588809213

TÜRKİYE’NİN BAĞRINA BİR ATEŞ DÜŞTÜ

Yazıcıoğlu Türk siyasetine ivme kazandıran, hatta siyasi yaşamı boyunca dile getirdiği bazı düşünceleri ve ifadeleri ülke siyasetine adeta damga vurdu. Muhsin Yazıcıoğlu, 2009'da zor şartlarda yerel seçimler için ilk kez helikopter kiralayarak Kahramanmaraş’ta miting yaptı. Peşindeki imkansızlıklara rağmen seçimlerde iddialı olup, ait olduğu yola baş koyan Yazıcıoğlu; "Hazineden yardım almadan siyaset yapan tek partiyiz. İlk defa helikopter kiralayarak miting yapıyoruz. Seçimlerde iddialıyız” demişti. 25 Mart 2009'da Muhsin Yazıcıoğlu’nun ilk kez kiraladığı, kendisiyle birlikte 5 yoldaşının da içinde bulunduğu helikopter, Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesindeki mitingin ardından Yozgat'ın Yerköy ilçesine giderken Göksun ilçesi kırsalına düştü. Türkiye’nin bağrına bir ateş düştü. Yazıcıoğlu’nun cansız bedeni aramalar neticesinde Keş Dağı Kurudere Kanlıçukur mevkisinde bulundu. Büyük liderin başına gelen trajik olay Türkiye siyasetini derinden sarsarak, destekçisi olan vatandaşlar tarafından da ağır üzüntüyle karşılandı. 31 Mart 2009’da binlerce seveni ile birlikte Kocatepe Camisi’nden naaşı kaldırılan Yazıcıoğlu, vasiyeti üzerine Taceddin Dergahı'na defnedildi.

YAZICIOĞLU’NUN ÖLÜMÜNE BUGÜN 15 YIL OLDU

Türkiye’nin siyasi tarihine büyük bir acı bağışlayan Muhsin Yazıcıoğlu’nun trajik ölümünün üzerinden, 15 yıl geçmesine rağmen hala hafızalardan silinmiyor. Türk Milleti’nin derin acıları paylaştığı bu esrarengiz ölüm tarihi, büyük lider Yazıcıoğlu’nun fikirlerini hafızalarda tazelemeye devam ediyor. Yıllar geçse de sevenleri şiirler, törenler, güzel sözler ve dualarla Yazıcıoğlu’nu anarak, yolunda ölümle karşılaştığı eşsiz davasına hala ortak oluyorlar. Milliyetçi lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının ardından 15 yıl geçmesine rağmen ölümüyle ilgili sonuçlanamayan davası hala devam ediyor. Yazıcıoğlu hayattayken onun gittiği yola inanarak peşinden giden yol arkadaşları, bu sefer de büyük başkanın ona bıraktıklarıyla davasının peşinden gidiyorlar.

Muhabir: MELİSA TÜRKMEN