Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendisi personelleri proje çerçevesinde, her hafta bir mahalleyi ziyaret ederek, çiftçilere doğru gübreleme, ilaçlama ve bakım işlerinin nasıl yapılması gerektiğini, bu doğrultuda verim ve kalitenin yükseltilmesiyle tarımdan geçimini sağlayan vatandaşların refah ve gelir düzeyinin nasıl artacağı bilgisi yapılacağı bildirildi.
Hayvancılık konusunda da Koruyucu Hekimlik ile hastalıkların çıkmadan veya ilerlemeden tespitinin yapılması, gerekli önlemlerin nasıl alınacağının bilgilendirilmesi, hayvansal ürünlerde (et, süt, yumurta vb.) verimin nasıl arttırılacağının bilgilendirilmesi yapılacak.
Tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşların her zaman yanlarında olmaya devam edeceğinin belirten Belediye Başkanı Mehmet Karaca, “Çiftçilerimizin yerinde öğrenme metoduyla bilgilendirilerek verimli tarım ve hayvancılık yapabilmesi için bu projeyi başlattık. Bu alanda doğru yöntemlerin kullanılması, verimliliğin artırılması ve hijyenik koşulların sağlanması, hepimizin refahı ve sağlığı için büyük bir gerekliliktir. İşte bu bilinçle, belediyemizin veteriner hekimi ve ziraat mühendisi eşliğinde, 44 mahallemizde tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yönelik kapsamlı bir bilgilendirme programı gerçekleştiriyoruz. Bu program kapsamında, her hafta bir mahallemizi ziyaret ederek, çiftçilerimize doğru gübreleme, ilaçlama ve bakım işlerinin nasıl yapılması gerektiğini anlatılacak" dedi.
Karaca, "Hayvancılık konusunda ise koruyucu hekimlik uygulamalarına odaklanarak, hastalıkların çıkmadan veya ilerlemeden tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması konusunda vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Hayvansal ürünlerde, yani et, süt, yumurta gibi ürünlerde verimin nasıl artırılacağını detaylı olarak ele alacağız. Bizler, çiftçilerimizin daha profesyonel tarım ve hayvancılık yapmasını her zaman desteklemekte olup, eğitimlerine de çok önem vermeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.