EXPO Arasta Çarşı'da gerçekleştirilen programda, 2023 depremlerinde hayatını kaybeden antrenörlerin yakınlarına özel olarak hazırlanan formalar takdim edilirken, Kahramanmaraş futboluna uzun yıllar emek veren antrenörlere de plaket sunuldu. Programa, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Beşen, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yıldız, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hüseyin Vahit Demiröz, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Durdu Safa Kekeç, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ekrem Karaoğlan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir ile çok sayıda spor insanı ve futbol antrenörü katıldı.
Gecede, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Beşen, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş ve TÜFAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak birer konuşma yaparak, futbolun kente kattığı değere ve emek veren spor insanlarının önemine vurgu yaptılar.
Konuşmalarda, deprem felaketinde kaybedilen spor camiası mensupları da anılarak duygusal anlar yaşandı.
BU GECEYİ GELENEKSEL HALE DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ
TÜFAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak, programda yaptığı konuşmada; “Gecemize katılan antrenör kardeşlerimizden bir çoğu 40-50 senedir Kahramanmaraş futboluna emek vermiştir. Bu geceyi geleneksel hale dönüştürmek istiyoruz. Yaş sınırlamasını 50-55’ten başladık, bundan sonra 45-50 diye devam ettireceğiz inşallah” ifadelerine yer verdi.
KÜLTÜR, SANAT VE SPOR BİR ŞEHRİN GELİŞİMİNDE ÇOK ÖNEMLİDİR
Kültür, sanat ve sporun şehrin gelişiminde çok önemli etkenler olduğunu belirten Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, konuşmalarında şunları söyledi; “Bir şehrin kalıcı vefası açısından ve o vefanın sürdürülebilir olması açısından 2 unsur vardır. Birisi fiziki altyapı, diğeri ise kültür, sanat, spor konusundaki altyapıdır. Birtanesi fiziki ortamı oluşturur, diğeri ise bu fiziki ortamı koruyan insanları eğitir ve geliştirir. O yüzden kültür, sanat ve spor bir şehrin gelişiminde çok önemlidir. Şehrimizin futboluna emek vermiş değerli abilerimize çok teşekkür ediyorum. Futbol 90 dakikadan ibaret değildir. Futbolun içerisindeki mücadele, hayatın ta kendisidir. Mücadele, kavgalar ve içerisinde yaşadığımız mutluluk ile hüzün hayatın içinde var olan şeylerdir. Tüm bunlar bireyin gelişimine katkı sağlar. Bende kendi hayatımda, aldığım bütün görevlerde o dönemde edindiğim tecrübelerin ne kadar önemli olduğunu görüyorum. Ben, hep birlikte şehrimizin futbolunu çok iyi seviyelere getireceğimizi düşünüyorum ve umut ediyorum.”
SPOR ETKİNLİKLERİNİN HAK ETTİĞİ YERLERE GELMESİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Beşen ise konuşmasında şu cümleleri kaydetti; “İlimizdeki spor etkinliklerinin hak ettiği yerlere gelmesi için mücadele ediyoruz. Bizler, değerli antrenörlerimizden, futbolculuk yıllarında çok şeyler öğrendik, Kışla’daki statta izlemeye giderdik, hepsine saygı duyuyorum ve şehir sporuna olan katkılarından ötürü teşekkür ediyorum.”
Vefa Gecesi, plaket ve forma takdimlerinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.