I M G 1648

11 Ayın Sultanı Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala, Kahramanmaraş’ta Ramazan’a özgü alışverişler hız kazandı. Özellikle iftar sofraları için hazırlıklar yapan vatandaşlar, Ramazan’ın manevi havasına uygun yiyecek ve içecekleri temin etmek için alışverişe çıktılar. Geleneksel tatların ve yiyeceklerin yerini aldığı tezgahlarda, hurma gibi tatlı çeşitlerinden, şerbetlere kadar geniş bir yelpazede ürünler bulunuyor. Ramazan’a özel olarak satılan gıda ürünleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilgiyle alıcı buluyor. Bu kapsamda bizde Manşet Gazetesi olarak, Kahramanmaraş sokaklarına inip vatandaşların Ramazan alışverişi üzerine yaptığı hazırlıkları yerinde inceleyerek, vatandaşlara, "Ramazan'a yönelik alışverişinizi yapmaya başladınız mı? Özellikle iftar sofraları için neler almayı planlıyorsunuz?" diye sorduk.

ARTIK NE BULURSAK ONU YİYECEĞİZ

Nigar Kabakcı

Kahramanmaraşlı vatandaş Nigar Kabakçı, ekonomik şartlarını ele alarak ; “Ev yok, park yok. Alışveriş yapacak durum da yok, ne bulursak onu yiyiyoruz. Fiyatlar zaten uçuk, durumumuz yok. Asgari ücretle ev taksiti ödeyip geçinmek mi? Dört çocuğum var, ikisi üniversiteye gidiyor, diğer ikisi ise lise ve ortaokulda okuyor. Artık ne bulursak onu yiyeceğiz” dedi.

UFAK TEFEK TATLI TELAŞLAR BAŞLADI

Kahramanmaraşlı Esnaf Abdullah Dalkıran, Ramazan ayı yaklaşırken heyecanlı bir şekilde şu cümleleri kaydetti: “Başladık, hurma aldık, üzüm aldık, hoşaf yapmak için hazırlıklar yapıyoruz. Ramazan ayı yaklaşıyor, böyle ufak tefek tatlı telaşlar başladı. İnşallah Allah'ım, tutmayı nasip eder, orucumuzda tutarız.”

EVİMİZDE HER ŞEY TAMAM

Gülendam Şahin

Kahramanmaraşlı Gülendam Şahin, Ramazan hazırlıklarını şu sözlerle paylaştı: “Evimi temizledim, daha fazla ibadet edebilmek için. Yokluk yok, zaten evimizde her şeyimiz tamam. Şehrin içinde yaşıyoruz, yani istediğimiz anda her şey elimizin altında. Hazırlıklarımız tamam, elhamdülillah. İnşallah dört gözle bekliyoruz.”

YEMEK OLARAK ÖZEL BİR ŞEY PLANLAMADIK

Hasan Korkmaz

Kahramanmaraşlı Hasan Korkmaz ise; “11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif geliyor, yaklaşıyor. Her sene olduğu gibi kazasız belasız oruç tutmaya çalışıyoruz. Bu üç senede havaların daha serin olmasından dolayı inşallah daha rahat geçecek. Yemek olarak özel bir şey planlamadık, ama iftar tabi ki kuvvetli olur, güzel olur. İftarda otuz gün boyunca et yiyeceğiz” dedi. 

HAZIRLIKLARIMIZI YAPIYORUZ

Fatma Akkaya

Kahramanmaraşlı ev hanımı Fatma Akkaya; “Henüz başlamadık ama inşallah yakında başlarız. Bu durumu büyük bir sevinçle bekliyoruz. Allah nasip ederse, genelde hurma gibi iftarlıklar tercih ediyoruz. Tatlılar, börek, sarma gibi lezzetler de düşünüyoruz. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu sene hava serin geçecek gibi görünüyor ” ifadelerinde bulundu.

 BİR ŞEY ALMAYA PEK FIRSATIMIZ OLMADI

Mehmet Gizir

Kahramanmaraşlı Mehmet Gizir ise hayat pahalılığına değinerek şu sözleri sarf etti; Başladık ama hayat pahalılığı çok yüksek. Ne aldık derseniz, gücümüz yettiği kadar aldık. Evimizin ihtiyacı olan temel şeyleri aldık, ama Ramazan’a özel bir şey almaya pek fırsatımız olmadı."

Muhabir: Eyüp Kağan Atlı