Kahramanmaraş’ın yüksek dağlarında bolca bulunan çiriş otu, sade olarak veya yemeklerin içinde tüketilebiliyor. Ayrıca, besin değeri yüksek olmasının yanı sıra birçok hastalığın tedavisinde de kullanılıyor. Bahar aylarında doğada bulabileceğimiz çiriş otu, yemek olarak farklı tariflerle karşımıza çıkıyor. En çok tercih edilen tarifler arasında yer alan çiriş otu kavurmasına, soğan, sarımsak, taze ve kuru baharatlar gibi lezzet verici besinler ilave edilerek, tat ve aroma açısından zengin bir yemek elde ediliyor.
Kavurmanın üzerine yumurta kırarak ya da pirinç, bulgur, buğday gibi eklemeler yaparak ana yemek şeklinde tüketilmesi de mümkün oluyor. Bir başka tarif olarak karşımıza çıkan çiriş otu çorbası, oldukça lezzetli ve besleyici olup, özellikle soğuk havalarda iç ısıtan bir seçenek sunuyor. Bu çorba, çiriş otu küçük parçalara ayrıldıktan sonra içerisine soğan, salça, bulgur ve domates eklenerek hazırlanıyor.
Çiriş otu görsel olarak pırasayı andıran bir bitki olsa da tat olarak pırasadan oldukça farklı bir besindir. Daha çok pırasa, ıspanak ve yeşil soğanın karışımına benzer bir tada sahip olan çiriş otu börek ve gözlemelerde iç harç olarak da kullanılabiliyor. Hem taze hem kuru olarak tercih edilen çiriş otu, pişirilerek tüketilmesinin yanında çiğ olarak da yenebiliyor.