Kahramanmaraşlı kadınların sosyal gelişimine katkı sunma amacıyla hayata geçirilen çeşitli kurslar bulunuyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik kültürel ve sanatsal faaliyetleri destekliyor. Bu kapsamda geleneksel el nakışları ve ahşap boyama tekniklerini öğrenmek isteyen kadınlar için ücretsiz bir kurs düzenleniyor. Kurs, Gülüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.
SON TARİH 18 ŞUBAT SALI GÜNÜ
El emeği göz nuru sanatlarını öğrenmek isteyen kadınlar, www.kahramanmaras.bel.tr adresinden başvuru yapabilecek. Son başvuru tarihi ise 18 Şubat Salı günü olarak açıklandı. Kurs kapsamında, el nakışı ve ahşap boyama teknikleri uzman eğitmenler tarafından öğretilecek.
SANATA İLGİ DUYAN TÜM KADINLAR, BU FIRSATTAN YARARLANABİLİR
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in destekleriyle hayata geçirilen kursun, kadınların el becerilerini geliştirmesine ve mesleki yetkinlik kazanmasına katkı sağlaması hedefleniyor. Sanata ilgi duyan tüm kadınlar, bu fırsattan yararlanmak için başvurularını yapabilirler.