Her yıl Çınarlı (Bektutiye) Cami bahçesinde yer alan Sütçü İmam’ın kabri başında gerçekleştirilen anma programı bu yıl olumsuz hava şartlarından dolayı KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda düzenlendi.

Törene, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Beşen, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bülent Delibalta, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayten Şenel, akademik ve idari personel katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Arif Yücel, tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

And Sparle! 2024 11 25T161906.040

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından “Maraş’ta Düşmana Karşı İlk Kurşunu Atan Sütçü İmam ve Maraş Halkının İşgale Karşı Mücadelesi” adlı sine vizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Milli mücadele kahramanı Sütçü İmam’ı anma konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, “KSÜ olarak adını gururla taşıdığımız Sütçü İmam’ı vefatının seneidevriyesinde her yıl kabri başında dualarla yâd ediyoruz. Ancak bu yılki anma etkinliklerini meydana gelen olumsuz hava şartlarından dolayı üniversitemizde tertip ettik.” dedi.

Rektör Yasım, Sütçü İmam’ın hayatından ve kahramanlıklarından bahsettiği konuşmasında “30 Ekim 1919 tarihi Sütçü İmam hadisesinin yaşandığı ve şanlı direnişin başladığı gündür. Fransız askeri kıyafeti giyen 2 Ermeni’yi vuran Sütçü İmam, istiklal mücadelemizin de fitilini ateşlemiştir.

And Sparle! 2024 11 25T161851.814

Bu bölgede birinci dünya savaşından sonra en ciddi direniş kurşunu atılmış çok kısa bir zaman sonra 28 Kasım 1919’da Bayrak Olayı ile şanlı bayrağımız burçlara tekrar dikilmiştir. Maraş halkı ‘Maraş Bize Mezar Olmadan Düşmana Gülzar Olamaz!’ diyerek 7’den 70’e çok kısa bir sürede örgütlenerek düşmanlara karşı halk direnişini başlatmıştır.

1992 yılında kurulan üniversitemize milli mücadele kahramanı Sütçü İmam’ın adı verilmiştir. Adını gururla yaşatmak ve ruhunu şad etmek için yorulmadan çalışıyoruz. Ebediyete irtihalinin 102.yılında kendisini saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun.” ifadelerini kullandı.

Milli Mücadele Kahramanı Sütçü İmam’ı, vefatının 102. yılında düzenlen anma etkinliği Kahramanmaraş İl müftüsü İl Müftüsü Abdurrahman Kotan’ın başta milli mücadele şehitlerimiz olmak üzere Sütçü İmam ile deprem şehitlerimize yapmış olduğu dua ile sona erdi.

And Sparle! 2024 11 25T161913.577

Kaynak: Haber Merkezi