MESDER ve MADO işbirliğiyle düzenlenen Deprem ve Hayat Konulu Ulusal Öykü Yarışması’na ülke genelinden çok sayıda yazar yoğun ilgi gösterdi. Depremin bireysel ve toplumsal yaşama etkilerini öyküleştirmek amacıyla düzenlenen yarışmada toplamda 220 eser yarıştı. Yarışmada dereceye giren yazarlar için edebiyat ve sanat gecesi düzenlenerek ödülleri takdim edildi. MADO evinde gerçekleştirilen etkinliğe, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen’in yanı sıra birçok yazar, şair ve edebiyatçı katıldı. Düzenlenen yarışmada ödüle layık görülen eserler ve yazarlar şu şekilde; Birinci: "Vatan Neresidir?" adlı öyküsüyle İbrahim Şaşma (Karaman), İkinci: "Son Tirat: Büyük K'ayıp" adlı eseriyle Gülşah Demirci (Eskişehir), Üçüncü: "Kalbimin Zâl Kabri" adlı eseriyle Yaşar Bayar (Erzurum), Mansiyon: "Çoklu Yıkılmış Kişilik Bozukluğu" adlı eseriyle Ali Katkat (Erzurum).

AMACIMIZ, DEPREMDE YAŞANAN ACILARI UNUTTURMAYARAK BU HİKÂYELERLE YAŞATMAKTI

Yarışmaya 220 eserin katıldığını aktaran Edebiyat ve Sanat Derneği Başkanı Lutfi Bilir, " 3 ay önce, Kahramanmaraş Edebiyat Derneği ve MADO işbirliğiyle ülke çapında 'Deprem Öyküleri' adı altında bir yarışma düzenlendi. Amacımız, depremde yaşanan acıları unutturmayarak bu hikâyelerle yaşatmaktı. Yarışmaya ortalama 220 öykü katıldı ve jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek ödüller sahiplerini buldu" ifadelerini kullandı.

5-82BİZİM SEVDAMIZ KAHRAMANMARAŞ

MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, “Bizim sevdamız Kahramanmaraş. Derneğin böyle bir çalışması olduğu için bize de bir talepte bulundular. Biz de dedik ki bu iş Kahramanmaraş’sa, Kahramanmaraş’ın gücüne güç katmazsa bizim sevdamız Kahramanmaraş dedik. Ben her zaman şöyle düşünüyorum. Bugün toplum halinde geriyi görmediğimizden ileriye gidemiyoruz. Bu yazılar bizi ileriye götürmek içindir. Bir arabaya biniyorsunuz. İlk defa ne yapıyorsunuz? Arabayı çalıştırıyorsunuz. İkinci yaptığınız iş ne? Aynadan arkaya bakıyorsunuz. Yola devam ettikçe hep geriye bakıyorsunuz kim geliyor diye. İşte bu yazılar bizi ilelebet ileriye taşıyacak. O konuda bütün yazarlarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

KAHRAMANMARAŞ’IN EDEBİYATTAKİ ÖNCÜLÜĞÜNÜN SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASI İÇİN BU YARIŞMALAR ÇOK ANLAMLI

Etkinliğin sponsorluğunu yapan MADO Ailesine teşekkürlerini ileten Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Edebiyat başkenti olarak alınan Kahramanmaraş’ımıza o öncülüğün sürdürülebilir hale getirilebilmesi için bu kabil yarışmaların, aktivitelerin düzenlenmesi çok anlamlı oluyor diye düşünüyorum. Sürdürülebilir bir hale getirebilmek için de çok sayıda gerçekten yazarlarımızın okuyanlarımızın olması lazım. Onikişubat Belediyesi de bu bağlamda gerçekten üzerine düşen görevi yapar. Daha yeni 85 bin kitap aldık. Onları da Kahramanmaraş'ımızın sadece Onikişubat ilçesinde değil, bütün okullarına, beşli setler halinde yakın bir zamanda dağıtacağız. Kahramanmaraş'ın Edebiyat öncülüğünün devam ettirilebilmesi bakımından bütün emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Temenni ederim ki inşallah bu yazıların dışında bir de böyle bir travmayı yaşayan bir memlekete, içinde eğitimlerin de yapılabileceği bir deprem müzesinin de yakın bir zamanda kazandıralım” cümlelerini kullandı.

"Haber: Melisa Türkmen"