1 Ekim’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından milletvekillerine, içerisinde teşekkür mektubu yer alan ve kentin yöresel ürünlerinin de bulunduğu bir koli gönderildi. Bu kolilerin gönderilmesi bazı muhalif siyasetçiler tarafından eleştirildi. Eleştirmelerinde haklılık payı var mı? Elbette vardır.
***
Ancak, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde Kahramanmaraş’a, parti gözetmeksizin onca belediye, siyasetçiler yardıma koştu. Bu yardıma koşan kurum, kuruluş ve kişiler elbette ki unutulmaz. İşte tam da bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bir nezaket örneği gösterip her şehrin ve her partinin milletvekillerine bir teşekkür mektubu yazıp koli içerisinde de şehrin yöresel ürünlerinin yer aldığı tarhana, fıstık ezmesi, biber, çörek ve cevizden oluşan paket hediye etti.
***
Başkan Güngör’ün, hem o yardıma koşanlara teşekkür etmek adına, hem de şehrin yöresel ürünlerinin tanıtımı noktasında göstermiş olduğu nezaket, muhalifler tarafından siyasi malzeme yapıldı. Kahramanmaraş, hiç olumlu şeylerle anılmayacak mı? Bunu başka bir şehrin siyasetçisi yapsa herkes tarafından takdir görür ama bizim şehrimizde öylesine bir kutuplaşma var ki, akla mantığa sığmıyor.
***
Muhaliflerin bu konuya ilişkin, ‘Meclisteki milletvekillerine hediyeler almak yerine o parayla depremzede vatandaşlara yardım edilmeliydi’ açıklamaları var. Büyükşehir Belediyesi bu ürünleri başka şehirlerden mi temin etti? Sonuçta, paketler bu kentin depremzede esnaflarından temin edilerek onlara bir nevi destek çıkılmış oldu. Paket içerisindeki ürünlerin esnaflar tarafından markalarının tanıtımı olsun diye ücretsiz verildiği de edindiğimiz bilgiler arasında yer alıyor. Kısacası asrın felaketini yaşadık. O zor günümüzde şehrin yardımına koşanları unutmamak ne güzel bir şey. Hayrettin Güngör’ün yaptığı jest bence bu kadar eleştiriyi hak etmedi.