Kahramanmaraş’ta 1994 yılında temeli atılan havalimanı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda 24 Aralık 1996’da faaliyete geçti. Şehrin ulaşım altyapısını güçlendiren bu önemli yatırım, yıllar içinde yapılan iyileştirme ve genişletme çalışmalarıyla bölgenin hava yolu taşımacılığında stratejik bir noktaya dönüştü.
YENİ TERMİNALLE YOLCU KAPASİTESİ ARTTI
2019 yılında hizmete alınan yeni terminal binasıyla Kahramanmaraş Havalimanı çağdaş bir kimlik kazandı. 22.330 metrekarelik terminal, yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine ulaşarak sadece iç hatlara değil, aynı zamanda dış hat yolcularına da kapılarını açtı. Toplamda 1 milyon 100 bin metrekarelik alanda kurulu havalimanı, geniş apronu, taksi yolu ve otoparkıyla her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlandı.
TEKNOLOJİK DONANIMIYLA 24 SAAT HİZMET
Havalimanı, yalnızca yolcu trafiğiyle değil, teknolojik altyapısıyla da dikkat çekiyor. VOR, DME, NDB, gibi uçuş seyrüsefer sistemlerine sahip olan tesis, AFTN ve VCS altyapısıyla da hava-yer ve yer-yer iletişimini kesintisiz sağlıyor. Ayrıca olası acil durumlar için 7 tam donanımlı kurtarma aracıyla 24 saat görev başında olan ARFF ekipleri hizmet veriyor.
ULAŞIM KOLAYLIĞI VE BÖLGESEL ROL
Kahramanmaraş Havalimanı’na şehir merkezi ve ilçelerden ulaşım, Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan otobüslerle kolaylıkla gerçekleştiriliyor. Havalimanının bulunduğu coğrafi konum, Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri arasında bir kavşak noktası oluşturarak şehirlerarası ve uluslararası bağlantılarda avantaj sağlıyor.