6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta şehrin tek profesyonel stadı olan 12 Şubat Stadyumu deprem sonrası ekiplerce yıkılırken birçok spor tesisi de zarar gördü. Gelinen süreçte zarar gören tesislerde iyileştirme yapılırken 2024-2025 Futbol Sezonu’nun başlamasıyla birlikte Kahramanmaraş’ı 3.Lig’de temsil eden 2 profesyonel futbol kulübünün iç saha maçlarını oynaması için Batıpark Adem Şahan Futbol Sahası tahsis edildi. Kentte,  amatör kulüplerinde sezona başlamasıyla birlikte tesisler hem sayı olarak hem de donanım olarak yetersiz kalıyor. Bu kapsamda, Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Ekrem Karaoğlan, spor tesisleri konusunda yapılabilecek iyileştirmelerle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

TESİSLER BİZE YETERLİ DEĞİL

Başkan Karaoğlan, konuya ilişkin şu sözleri kaydetti; “2024-2025 Futbol Sezonu’muzun U-12 Ligi’ni başlatmış bulunuyoruz. U-14, U-18 daha sonrada büyükler kategorisini başlatarak tüm kategorileri oynatmayı düşünüyoruz. Depremde  hasar gören sahalarımızın zeminleri tamamen değiştirildi. Ama bu tesisler bize yeterli mi? Yeterli değil. Bizim, Kahramanmaraş olarak bizim tesise ihtiyacımız var, sahalara ihtiyacımız var, spor salonlarına ihtiyacımız var. Gençlerimizi sporla buluşturmamız gerekiyor. Daha çok gencimizi spor sahalarına, salonlarına çekersek sağlıklı bir toplum yetiştiririz. Biliyorsunuz ki amatör olmadan da profesyonel olunmuyor. Onikişubat bölgemizde bir tesisimiz yok, sahamız yok. Dulkadiroğlu’nda bir tesis var yeterli değil. Yetkililerden yeni tesisler açılmasını talep ediyoruz.

NAKDİ YARDIMLARI KULÜPLERİMİZİN HESABINA YATIRACAĞIZ

Büyükşehir Belediyesi’nden, Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediyesi’nden destek alıyoruz sağolsunlar. Aldığımız nakdi yardımları önümüzdeki günlerde inşallah kulüplerimizin hesabına yatıracağız. Bizim iki tane profesyonel takımımız var. Acilen stada ihtiyacımız var. İstiklalspor doğal çimde oynamak istiyor. Bunun için de çevre illerde saha arıyor, nerede oynayabilirim? Diyorlar. Profesyonel takımlarımız  liglere de iyi başladılar. Bu galibiyetlerin devamını diliyoruz.

BATIPARK’TA PROFESYONEL MAÇ OLDUĞUNDA BİZ KULLANAMIYORUZ

Amatör kulüplerin kullandığı Batıpark Futbol Sahası’nda profesyonel maç olduğu zaman bir orayı kullanamıyoruz. Orası tamamen profesyonel  takımlara ait oluyor. Yani bu demektir ki bizim tesislerimiz zaten yeterli değil. Profesyonel takımlarımızın oynayacağı saha da elimizden gidince kör topal idare etmeye çalışıyoruz elimizdeki imkanları. Bizi idare eden yöneticilerimiz üniversitemizde bulunan sahayı faaliyete geçirelim diye bir karar verdiler.

ÜNİVERSİTE SAHASINA HARCANACAK PARA, OTOGARIN ARKASINDAKİ TESİSLERE HARCANSIN

Gençlik Spor İl Müdürlüğü, üniversite yetkilileriyle 10 yıllık protokol imzaladılar. Protokol neticesinde oranın yapılması gündemde. Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı olarak ben de fikrimi belirtmek zorundayım. Üniversite sahamızı o paranın oraya harcanması yerine merkez otogarın arkasındaki spor tesisilerimize harcansın. Oranın zemini doğal çim. Depremde tribünü yıkıldı. Saha şu an tarla halinde, yani kullanılmaz halde. Oraya karşılıklı çelik tribün yapılıp, zemini hazır hale getirilip faaliyete geçirileirse daha iyi olacağı kanaatindeyim. Oranın karşılıklı 6 bin 400 kişilik seyirci kapasitesi var. Kış aylarına girdik. Haftasonu Batıpark Stadı’nda oynanan Kahramanmaraşspor-Kuşadasıspor müsabakasında açık tribünde bulunan taraftarlar dolu yağmurunda zor anlar yaşadı. Kış aylarına giriyoruz, bizim tribünlerimizin üstü kapalı olması lazım.

ÜNİVERSİTE SAHASI KULÜPLERİMİZE ANTRENMAN YERİ OLUR

Üniversite sahasına olacak olan tribünün üzeri kapanmıyor, bu bir handikap. Tribünde sahaya çok uzak zaten. Üniversitenin zemini doğal çim yapılmalı. Kenarı tartan pist olmalı. Atletizm orada faaliyet yapabilir. Yani orayı üniversitedeki gençlerimiz kullansın. Kulüplerimize antrenman yeri olur. Otogarın arkasındaki atletizm sahasını faaliyete geçirip kullanıma açmamız daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.”

Editör: Didem Kayabaşı