Kahramanmaraş gerek doğası, gerek iklimi, gerekse tekstil fabrikaları ile Türkiye’nin sayılı illerinden birisi olurken, bunun yanında altın işleme sektöründe de şehrimiz söz sahibi illerin başında geliyor. Genelde kentimizde altın işleme atölyeleri Selçuk sitesi, Aynalı han, Remzi İşhanı gibi bazı İşhanlarında yer alıyor. Tabi bu kuyumcu atölyelerini bir çatı altında toplamak için Kuyumcular Odası öncülüğünde geçtiğimiz yıllarda ‘KUYUMCU KENT’ projesi adı altında çalışma başlatıldı ve bu çalışma halen devam ediyor. Çalışmanın tamamlanmasıyla kent merkezindeki kuyum işleme atölyeleri burada hizmet vermeye başlayacak. Şu anda Kahramanmaraş’ta kuyumculuk sektöründe 450’ye yakın firma ve imalathane yılda 40 ton altın işleyerek İstanbul’dan sonra Türkiye’de ikinci sırada yer almaktadır. Kentimiz 22 ayar altın imalatında ise birinci sıradadır. Altın işlemeciliği bakımından tecrübenin yüksek olduğu sektörde yaklaşık 3 bin kişi istihdam ediliyor. Türkiye ikincisi olmuş bir sektörde kentimizde son 3 yılda Ortadoğu Altın ve Mücevher Fuarı düzenleniyor. Ancak, bu yıl ise 13.Çukurova Altın ve Mücevherat Fuarı adı altında KAFUM Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde dün açıldığını duyduğum Fuarı bu sektörden olan arkadaş söylemese bilmeyecektim. Bir köşe yazarı olarak bu şehrin etkinliklerini takip eden biri olarak böyle önemli bir etkinliğin Kahramanmaraş’a duyurulmaması yadırganacak bir durum.
Medyayla iç içe olması gereken çok büyük emekler verilerek hazırlanan bu organizasyonları halka medya aracılığıyla duyurması gereken Kuyumcular Odası’nın verdiği bu kadar emeğin organizasyonunun duyurulmamasından dolayı boşa gittiği düşünülemez mi?
Halkla ilişkiler, reklam ve tanıtım konusunda bu tarz büyük organizasyonların duyurulabilmesi için kurumların içeresinde reklam tanıtım konusunda uzmanlaşmış kişilere veya bu konuda uzmanlaşmış dış ajanslara görev verilmesi emeklerin boşa gitmemesi açısından büyük önem arz etmektedir.