Yenilenebilir enerji kaynakları açısından dünyadaki en elverişli ülkelerin başında gelen Türkiye, bulunduğu jeopolitik konumu sayesinde hem güneş enerjisi hem de rüzgar enerjisiyle dikkat çekiyor. Bu fırsatı değerlendirerek, fosil yakıtların oluşturduğu çevre kirliliğini en aza indirmek, aynı zamanda kendi enerjisini üreterek tasarruf sağlamak için harekete geçen Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, okul binasının çatısına temiz enerji olarak nitelenen güneş panelleri yerleştirdi. Kahramanmaraş’ta güneş panelinin kurulduğu ilk okul olarak örnek bir çalışmaya imza atan lise, her biri 2 metrekareden oluşan ve toplamda 600 metrekare alanı kaplayan 288 adet güneş panelinin faaliyete geçmesiyle hem elektrik ihtiyacını karşılayacak hem de artan elektriği Akedaş’a satarak Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine katkı sağlayacak.
Yenilenebilir enerji kaynağının ülkemizde yaygınlaşması İnşallah hızlı olur. Devletimizin bununla ilgili teşviklerini artırması ülkemiz adına çok iyi olacaktır. Bu hamlenin diğer okullardan da gelmesi dileğiyle...
Elektrikliyse dikkat!
Kahramanmaraş’ta kış ayına yaklaştığımız şu günlerde soğuk hava kendini göstermeye başladı. İnsanlar da soğuğa karşı çeşitli ısıtıcılarla önlemine alarak soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı kendilerini koruyor.
Gece yatarken sıcak bir yatakla karşılaşmak isteyenler ise ‘Elektrikli Battaniye’ ile bu sorunu çözüyor. Bu bağlamda son günlerde satışı artan elektrikli battaniyenin doğru kullanılmadığı takdirde hayati anlamda oluşturduğu risk, 7 gün önce Düzce’de meydana gelen yangınla bir kez daha anlaşıldı. Elektrikli battaniyeyi prize takarak uyuyan Şenol Yılmaz, battaniyenin arızalanması sebebiyle hayatını kaybetmişti. Yaşanan üzücü olayın ardından uzmanlar bir kez daha elektrikli battaniyeyi prize takarak yatılmaması uyarısında bulunurken, kentte manifaturacılık yapan Ahmet Sami Özdöşemeci, kalitesiz ürünün de yangın riskini artırdığını ifade etti.