Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesindeki Sumaklı Kalesi, Bizans dönemine ait mimari özellikleriyle dikkat çeken önemli bir tarihi yapı olarak öne çıkıyor.
6 Şubat depremlerinden bu yana kapalı olan Kahramanmaraş Kalesi, yeniden açılacağı günü beklerken, halk şairi Ahmet Çıtak’ın Maraş Kalesi’ne yazdığı...
Kahramanmaraş'ın kalbinde yükselen Kahramanmaraş Kalesi, binlerce yıllık geçmişiyle şehrin kültürel ve tarihi dokusunun en önemli simgelerinden biri olmaya devam ediyor.
Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine bağlı Dağlıca (Marabuz) kasabasında bulunan Hurman Kalesi, tarihin derinliklerinden günümüze ulaşan önemli bir miras olarak öne çıkıyor.
Kahramanmaraş’ın tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleri arasında yer alan Meryemçil Kalesi, yalnızca görkemli yapısıyla değil, derinlere kök salan bir aşk...
Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine bağlı Torlar köyünün Tahir obasında yer alan Tavşan Kalesi, bölgenin tarihî dokusunu gözler önüne seren önemli bir...
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinin Doluca köyünde yer alan Doluca (Orçan) Kalesi, tarihi geçmişiyle dikkat çeken bir yapılar arasında yer alıyor.
Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Suluyayla (Menciki) Mahallesi'nde yer alan Suluyayla Kalesi, tarihî ve mimari açıdan büyük bir önem taşıyor.
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinin Kalealtı köyünde yer alan Kız Kalesi, tarihin derinliklerinden günümüze uzanan bir hikayeyi barındırıyor.
6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta tarihi Maraş Kalesi’nin duvarlarında ve iç mekanlarında oluşan hasarlar, depremin üzerinden 9 aylık süre...