Geçenlerde hafta içi her gün enerjisiyle uykumuzu açan Okan, yayınında gerçek bir hikayeyi anlattı. "Neden çalışma süresi 8 saat?" konusu... Zamanında işçiler çalışma süresinin çok uzun olmasından şikayet ettiklerinde ülkenin ileri gelenleri bir araya gelip çalışma süresiyle ilgili bir çalışma başlatmış. Bu çalışma sonunda şöyle bir karar alınmış: gün 3'e bölünsün, günün 8 saati işe, 8 saati uykuya ve geriye kalan 8 saati de sosyal yaşama ayrılsın.
Kahramanmaraş'ın bir denizi yok bu yüzden sahile inip yürüyüş yapılarak deniz havası alınamıyor veya denize girilemiyor. Kahramanmaraş'ta büyük çapta bir tiyatro oyunu veya konser çok az gerçekleşiyor. Şehir küçük olduğu için arabayla yapılacak bir gezinti çok az sürüyor... Yapılamayan sosyal etkinlik listesi çoğaltılabilir. Peki Kahramanmaraş'ta 8 saatlik sosyal yaşam süresinde ailecek neler yapılıyor?
Gerçeği söylemek gerekirse Kahramanmaraş insanı mesire alanlarında piknik yapmak ve çarşıda dolaşmak haricinde pek de fazla sosyal hayata sahip değil. Ancak artık şehrimiz yeni bir etkinlik alanına, hem de Türkiye'de sayısı 10'u bile bulmayan, kayak merkezine kavuştu. Açılışlarla beraber de Kahramanmaraş halkı yine sosyalliğe ne kadar aç olduğunu gösterdi.
Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Fatih Mehmet Erkoç'a böylesine önemli, sadece Kahramanmaraş'ın ekonomisine değil ülke ekonomisine de katkı sağlayacak bir projeyi hayata geçirdikleri için çok teşekkür ediyor, emeği geçen herkesi kutluyorum.
Sosyalliğe aç olan Kahramanmaraş halkı daha ilk haftadan kayak merkezine çok yoğun bir ilgi göstererek ileriki zamanlarda da buraya ne kadar sahip çıkacağını göstermiş, üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Şimdi sıra belediyenin üzerine düşen yeni görevde.
Merak edip internete "kayak merkezi açıldı" yazdım ve bu şekilde arama yaptım. İlk sıralarda Yedikuyular Kayak Merkezi'nin açılışıyla ilgili haberler beklerken yaklaşık 1,5 ay önce Ordu'da açılan kayak merkezinin açılışıyla ilgili haberlerle karşılaştım. Belediye elinden geldiği kadar Yedikuyular Kayak Merkezi'nin ulusal çapta reklamını yapmalıdır. Turizm acentalarının yetkilileriyle bir araya gelip kayak merkezine gitmeli, önce onları ülkemize ne kadar güzel bir proje kazandırdıklarına ikna etmeli, sonra da müşterilerine burayı anlatmalarını istemelidir. Yalnızca yerli değil, yabancı turistlerin de ziyareti için çabalamalıdır. İşte belediyenin üzerine düşen yeni görev budur.
İnşallah belediye doğru pazarlama yöntemleri kullanarak şehrimizi turizm açısından hareketli bir şehir haline getirir ve Yedikuyular Kayak Merkezi sadece Kahramanmaraş halkına hitap eden değil, yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği önemli bir turistik alan olur.
Bu duygularla Yedikuyular Kayak Merkezi'nin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, bir kez daha emeği geçen herkesi canı yürekten kutluyorum.
Saygılarımla...