Kahramanmaraş denildiğinde damak tadını uyandıran dondurma, tarhana, biber ve sanayi sektöründe çelik, tekstil, dericilik, ahşap oyma ve sim sırma ile nakış ürünleri akla gelir. 2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı kanun ile Kahramanmaraş Büyükşehir oldu. Aslında kentin Büyükşehir olması daha çok hizmet almamız anlamına geliyor ve nitekim de bugün bakıldığı zaman kırsal kesim yerler gerçekten hizmetten en güzel şekilde yararlanıyor. Tabi bunun yanında ilçe belediyelerimiz son yıllarda hizmetin yanında ilçe tanıtımlarına da büyük önem vermeye başladı. Bunlara örnek verecek olursak Andırın Tirşik Festivali, Göksun Kar ve Elma Festivali, Türkoğlu’nda ise AvasımŞenlikleri ile ilçelerini yerel ve ulusal bazda en güzel şekilde tanıtıyorlar.
İlçeler bazında baktığımız zaman Kahramanmaraş’ın gelişmemiş ilçelerinden birisi Çağlayancerit ilçesi olarak görülüyor. Çağlayancerit ilçemiz cevizi ile meşhurdur ve "Çağlayancerit Cevizi" Türk Patent Enstitüsü'ne Coğrafi İşaret Başvurusu yapılarak koruma altına da alınmıştır.
Çağlayancerit Cevizi, İlçe’nin yerli çeşidi olup; dolgun gövdeli, ekstra irilikte, açık sarı iç renginde, yumuşak yapılı ve kolay kırılarak içi tüm olarak çıkarılabilen bir ceviz türüdür. Çağlayancerit Cevizinin tanıtımıyapılmak için 5 yıldan bu yana festival düzenleniyor. Dün ise bu festivalin 6'ıncısı Çağlayancerit Belediyesi ve Çağlayancerit Kaymakamlığı iş birliği ile yapıldı. Yapanları kutlamak gerek ilçenin tanıtımında bu festival önemliydi.
Ancak burada bu festivalin nasıl tanıtılacağı daha önemliydi.En büyük tanıtım aracı basındır, ama bu festivale Çağlayancerit Belediyesi kent basınını davet etmedi. Kendi kentinden basını davet etmeyen MHP’li Belediye Başkanı HanifiSarıaltun,ulusal yayın yapan BEYAZ TV’yi programa davet etti. Bu demek oluyor ki Sayın Başkanın Kahramanmaraş basınına ihtiyacı yokmuş.Benim tavsiyem, tanıtım önce yerelden başlar, yerelde de tanıtımın en büyük temel yapı taşı yerel medyadır.