Bugünkü yazımda Mısır Piramitlerinden bahsedeceğim. Antik Mısır zamanında, firavunlar tarafından yaptırılan bu mimari tasarım harikası olan anıtsal yapıları kim yaptı, nasıl yaptı gibi sorular günümüzde insanların beynini kemiriyor.
Dünyanın 7 Harikasından biri olan Mısır’daki Piramitlerin sırrını bilim adamları da çözemiyor.
Her biri 20 tonu geçen taşların üst üste dizilmesiyle oluşturulan Mısır Piramitleri' nde o taşların üst üste nasıl konulduğu, filmlerden izlenildiği gibi Kleopatra' nın kölelere mi üst üste koydurduğu yoksa gerçekten uzaylıların mı koyduğu hala tartışılıyor.
Gizemleri günümüzde hala çözülememiş oılan Mısır Piramitleri hakkında çok çarpıcı ve ilgi çekici bir sürü bilgi var...İnsan okudukça şaşkına dönüyor...
-Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan; mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.
-Büyük Piramit, dünyanın kara kitlesinin merkezinde yer almaktadır.
-Piramit’in içine bırakılmış su, 5 hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir hale gelmektedir.
-Piramitlerin içinde süt birkaç gün süreyle taze kalır ve daha sonra hiç bozulmadan yoğurt haline gelir.
-Kirletilmiş suyu, birkaç gün “piramit”in içine bırakırsanız, suyu arıtılmış olarak bulursunuz.
-Bitkiler piramitin içinde daha çabuk büyür.
-Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar bir piramidin içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.
-Büyük Piramitin tabanının yüzeyi, anıtın yarısının iki katına bölündüğünde pi=3,14 sayısı elde edilir.
-Piramit kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya, yılda iki defa doğduğu ve tahta çıktığı günler olmak üzere güneş girmektedir.
-Büyük Piramitin dört yüzeyinin toplam yüzölçümü, piramit yüksekliğinin karesine eşittir.
- Piramitlerin içerisinde ultra sount, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır. *Büyük Piramit, dört ana yöne göre düzenlenerek inşa edilmiş.
-Büyük Piramit’le dünyanın merkezi arasındaki uzaklık, Kuzey kutbuyla arasındaki uzaklığa eşittir ve kuzey kutbuyla dünyanın merkezi arasındaki uzaklığa eşittir.
-Piramit aynı zamanda dev bir güneş saatidir. Ekim ortasıyla Mart başı arasında düşürdüğü gölgeler mevsimleri ve yılın uzunluğunu göstermektedirler. Piramiti çeviren taş levhaların uzunluğu bir günün gölge uzunluğuna eşittir. Bu gölgelerin taş levhalar üstünde gözlenmesiyle günün 0,2419 bölümünde yılın uzunluğu yanlışsız olarak saptanabililiniyordu.
-Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğuna dair bilgi yoktur. Araştırmacıların çoğu ya içinde kayboldu ya aynı yerde birkaç tur attılar fakat içlerini göremediler.
-Piramitlerin içi yazın soğuk, kışın sıcak olur.
-Büyük piramitin tepesi Kuzey kutbunu, çevresi ekvatorun uzunluğunu temsil eder.
-Mısır piramitleri dünya haritası düz olarak baz alındığında dünyanın tam merkezinde bulunmaktadır.
Bilim dünyası çaresiz... 4500 yıl önce yaşayan Mısırlıların, astronomi ve matematik bilimlerinde ne kadar ileride oldukları gerçeği halen kafa karıştırıyor...