Şehrimizin bazı mahallelerinde büyük şehrimize yakışmayan dış cephesi sıvalı, gri renkli evler görüntü kirliliği yaratıyor. Dar gelirli vatandaşlarımızın yaptırdığı meskenlerin dış cephelerini n boyasız oluşu, ilimize renklerin diliyle karamsar hava vererek, insanların ruh haline de etkiliyor
İnsanların psikolojik kırılmalarıyla renkler arasında ilişki olduğu bilinen bir gerçektir. Ayrıca fizyolojik yansımalarını da unutmayalım. Renklerin diliyle; Beyaz masumiyet rengidir. Mavi sinir sistemini rahatlatır. Yeşil hasta hanelerin favori boyasıdır. Portakal; sıcaklık, masumiyet, verimlilik ve sıhhat ile ilişkilendirilir. Mor asaletin rengidir. Dr. Alexander Schauss , hapishane demirleri pembeye boyandığında mahkumlar arasında agresif davranışların azaldığını ifade etmektedir. Pembe enerjiyi çeken bir sakinleştiricidir. Gri renge baktığımızda; Gri rengin baskın olduğu ortamlarda uzun süre kalmak kişide karamsarlık ve içe kapanıklığa da neden olmaktadır. Grinin bu etkilerinden dolayı aktif ve dışa açık insanlar, gri rengi genelde bunaltıcı bulurlar.
Bahar geliyor… Doğa canlanıyor… Kentsel dönüşüme uğramayacak yerlerdeki mesken sahiplerinin, belediyelerle el ele vererek yapılacak boya kampanyası ile bakımlı ve boyalı evlerin gülen yüzlerinin, doğanın yeşiliyle dans edeceğine inanıyorum. Ülkemizde belediye, halk işbirliğiyle yapılan projeler mevcuttur. Malatya Belediyesi ’Daha temiz bir Malatya’,İstanbul-Beyoğlu Belediyesi’ Daha güze Beyoğlu’, Antalya Muratpaşa Belediyesi ’Boya kampanyası’, birkaç örnektir. Görsel kirliliği yok etme kampanyası Maraş’a da yakışır. Bu Kahramanmaraş’a pozitif enerji vererek gülen yüzler coşkusu yaratacaktır.