Yakında yerel seçimler var. Yeni bir demokrasi şölenine hazırlanıyoruz .Süreç normal işlerse 8 ay var.Tarihin erkene alınması gibi bir sürpriz olabilir mi?Açıkçası olursa da pek şaşırmam.
Demokrasi şöleni benzetmem de 24 Haziran 2018 genel seçimlerindeki yüzde 87 gibi yüksek katılımla gerçekleşen tarihi rekordan kaynaklanıyor.Gerçekten Türk halkı demokratik olgunluğuyla dünyayı şaşırtmaya devam ediyor.
Yerel seçimlerde de yeni bir rekor kırılır mı?Ben umutluyum...
Genel seçimler mi yerel seçimler mi?Açıkçası yerel seçimleri farklı bir yere koyuyorum.Yerel yönetim seçimleri, adayı daha fazla ön plana çıkarması açısından milletvekili seçimlerinden farklı...
Kısacası aday daha belirleyici oluyor.
Hemen de Urfa örneği aklımıza geliyor. Ahmet Eşref FAKIBABA...
2009'da bağımsız olarak girdiği yerel seçimlerinde 77.997 oy alarak (%44) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti.
Belediye başkanı;hizmet üreten, halka hizmet götüren, kentin huzurundan,sağlığından kısaca her şeyinden sorumlu konumundadır.Yani yükü ağırdır.Makamı doldurmak,taşımak da kolay değildir.Halkla içiçe olduğu için bir anlamda da insan idare etme sanatıdır.
Başarını sırrı da hizmet memmuniyeti... İstanbul, Fatih’i marka belediyeler arasına katan eski belediye başkanı Mustafa Demir bunu çok güzel dile getiriyor: ‘Yıllar önce bir yemek programına katılmıştım. Gurmelerden birine sordum ‘Nasıl değerlendirme yapıyorsunuz?’ diye. ‘Biz yüz puanı ikiye ayırıyoruz, 60 ve 40 olarak. 60 puanı yemeğin içeriğine, tadına vs., 40 puanı ise yemeğin sunumuna veriyoruz’ demişlerdi. Bizim işimiz de böyle bir şey. Eğer proje derseniz genellikle başarıya baktığınızda şüphesiz çok iyi projeler yapmak zorundasınız insanların memnuniyeti için. Halkla ilişkiler kısmı bizim için % 40’lık kısmı. Belediyeler, yöneticiler bu özel sektör de olabilir veya kendi başınıza bir işyeri açıyorsanız, hangi meslekten olursanız olun mesleği iyi yapacaksınız ama daha önemli kısmı hizmet ettiğiniz insanlarla temas halinde olacaksınız.Bunu içtenlikle yapacaksınız. Sırf halkla ilişkiler için yapıyorum veya işte beyninizin aklında bir şey varsa diye yaparsanız bu çok çabuk yakalanıyor insanlar tarafından...’
Doğru söze ne denir?KISSADAN HİSSE...
Sonuç olarak ufuktaki yerel seçimlerde, aday profili daha belirleyici olacak.Halkın nabzını objektif tutan,sokaktaki insana kulak veren,kenti iyi okuyan siyasiler, SEÇİMİN KAZANANI OLACAKTIR.