Zaman zaman haber muhabirleri halkın nabzını tutmak için sokağa çıkar. "Ülke ekonomisini nasıl buluyorsunuz?" "Pazarda sebze meyve fiyatları nasıl?" Emekli maaşı ile geçirebiliyor musunuz? " Gelecek hakkında umutlu musunuz?" gibi sorular yöneltir halkımıza. Dikkatinizi çeker mi bilmem, verilen yanıtların yüzde doksanı olumsuzdur. Pazarlar yaz kış pahalı, maaşlar hep yetersiz, eğitim sistemi hep bozuk, yeni nesil hep uçarı.

Belki hep iyisini, daha iyisini isteme talep etme dürtüsü, belki de hep bir negatif, memnuniyetsiz ve hoşnutsuz bakış açısı. Kim bilir, belki hep siyah gölüklerle baktığımızdan hayata, başka renkleri seçemiyoruz. Mukabilinde hep şikayet etmekten hayatımızdan teşekkür etme  lügat ve eylemini çıkarıyoruz.

Kahramanmaraş büyükşehir belediyesi 9. Kitap Fuarını gerçekleştirdi.

İsim yapmış ulusal ve uluslararası yazar yoktu/azdı, Tavanda terleme vardı su damlıyordu. Bu mevsimde, bu ayda fuar mi olur? Maalesef siyah gözlüklü çehrelerden siyah cümleler işittik.

Klasikleşmiş Kafum Fuar alanının depremde zarar görmesi dolayısı ile mekânsal olumsuzluklara rağmen, iklim ve hava şartlarının mevsim normallerinin çok altında seyretmesine rağmen kitap fuarı büyük azim ve gayret ile gününe yetiştirildi, gerçekleştirildi. Ağır bir deprem travması yaşayan şehri kültür ile, sanat ile edebiyat ile biraz kendine getirmek için güzel bir etkinlik daha yapıldı. Kapalı bir mekan düzenleyip, içine masa sandalye atılarak "alın size kitap fuarı" baştan savmacılığı değildi yapılan. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile tam bir koordinasyon halinde çalışılmıştı. Öğrencilere kitap almaları için hediye çekleri verilmiş, okullardan fuar alanına ücretsiz servisler düzenlenmişti. Şehrin aktif dergilerine, şehrin yayınevlerine, şehrin şair yazarlarına   pozitif ayrımcılık, yapılmış ücretsiz stantlar verilmişti. Yetmemiş şehrin yazarları için yine Kahramanmaraşlı şairler yazarlar stantı tahsis edilmişti.

Nüfus cüzdanımızı yenilemeye nüfus müdürlüğüne gideriz. İlgili memurun güler yüzü, hızlı bir şekilde işimizi halletmesi. Hastane aciline gideriz gecenin bir yarısı. İlgili hemşirenin doktorun bize gösterdiği ilgi, alaka, sağlığımız için gösterdiği çaba.

Tamam, bu iş, işlem ve hizmetler onların görevi. Çoğu kez teşekküre gerek duymayız  Ancak her ne olursa olsun, aldığımız hizmetler, gördüğümüz güler yüz, bir teşekkürü hak etmez mi?

Aslında kuru bir teşekkür, kamu görevlisi de olsa, onun çalışma şevk arzusunu arttıracak, daha güzel hizmetlerle geri dönecektir. Şikayete ve memnuniyetsizliğe yatkın  dilimizi teşekküre alıştırmak gerekir.  

Şahsım ve Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığım Düşeyaz Dergisi Yayın Kurulu adına, başarılı bir şekilde icra edilen 9. Kitap Fuarı için Büyükşehir Belediye Başkanlığımız nezdinde emeği geçen tüm çalışanlara teşekkürlerimizi iletiyoruz.