Manşet Gazetesi yazarlarımızdan Vedat Ali Kızıltepe’nin genel yayın yönetmeliğini yaptığı kültür, sanat ve edebiyat dergisi ‘Vesselam’ ikinci sayısı ile okurlarıyla buluştu.
Dergi elime geçince ilk dikkatimi çeken; güzel bir kapak tasarımı ve kullanılan kuşe kâğıdın kalitesi oldu… Maraşlı sanatseverlerin karşısına çıkan dergide, çeşitli edebiyat türlerine yer veriliyor, Özenli ve titiz çalışmanın bir ürünü olan bu eseri hazırlayan yayın kurulunu tebrik ediyorum.
Şairlerimiz; Züleyha Özbay Bilgiç,’Ömrümün Gül Yitiği’-Rukiye Büyüker ‘Sevgili’-Memduh Atalay,’ Maruz Kalanlar Nesli’-Aziz Karataş ,’İliklendi Acılar’-Ramazan Kınalı, ‘Namaz Kıl Namaz’-Neşe Cömert ,‘Konuşamadım’-Yaşar Demirel,’ Çok Geç Olabilir’-Murat Atagül,’ Türkülere’-Derya Bayton ,’Kaos’-Zahide Eskici,’ Billur Gözlerine Kurban Olduğum’-Mehmet Demirel, ‘Ne Güzel’-Kemal Bölükbaşı,’ Dosta Mektup’-Oğuz Özyurt ,’Anksiyete’-Mehmet Gözükara ,’Gözyaşın Mendilde Benzere Desene’-Hanifi Yılmaz, ‘Ebabil Kuşları’ -Gülcan Korkmaz ,’Çocuk Sevinci’-Vedat Ali Kızıltepe,’ Vakit Tamam’-Ayşe Cil,’ Nefs-i Mütmainne’-İbrahim Şaşma,’ Ey Adem’-Sibel Orca, ‘Bu Deli Gönlüm’ adlı şiirleriyle duygu yüklü ,güzel esintiler sunuyorlar…
Tarihçi yazar; Mehmet Işık’la ‘Çanakkale Zaferi’ söyleyişi okunmaya değer… Dikkat çekici makale yazıları var: Mesut Bilal Buğday,’ Günümüz Dervişi’-Nusret Şan,’ Güllerin Ecesine’-Güzelay Bekiroğlu, ‘Susmak Bir Cüsse İşidir’-İsa Altun ,’Kişisel Bilgilerimiz Güvende mi’-Veysel Altunbay ,’Kitap Sevgisi Yazma Aşkı’-Mehmet Mortaş ,’Kuyunun İçinde Kuyu’-Ömer Göl,’Şair, Şiir ve Şuur’-Alpaslan Yurtsever ,’Başarıda Kendini Tanımanın Yolu’-Bülent Paköz ,’Teknoloji Biter- Aşk Başlar’-Metin Acıpayam, ‘Matematik Epistemolojik İşgalin Uç Beyidir’-Hatice Haklı,’Yunusça Düşünceler’…
Fatma Ebru Akkök, ‘Acı Vuslat’-Vedat Ali Kızıltepe,’ Kahraman!’-Niyazi Kara,’Kelebek Ömrü’-Mehmet Işık, ‘Adam Arıyorum!’Yazarlarımız öyküleriyle dergiye renk katmışlar. Ben de  ‘İlk Arkadaşlarım’ adlı öykümle edebiyat şölenine katkıda bulundum.
 Edebiyatın insan ve toplum için yaşamsal bir gereklilik olduğuna inanıyorum. Edebiyat ve toplum birbirini geliştiren ve etkileyen iki önemli unsurdur. Bir milletin bir kültürün gelişmesinde edebiyatın katkısı küçümsenemez. Çünkü insanların düşünce dünyasını değiştiren bir unsurdur. Düşüncenin olduğu yerde gelişme ve ilerleme olacaktır. Farklı düşünceler de gelişimi etkiler. Ne kadar düşünce çeşitliliği varsa o kadar hızlı gelişim olur. Böylece toplumdaki ilerleme devam eder. Bu yüzden edebiyatı bir araç olarak kullanabiliriz gelişim için. Edebiyat, sanat ve kültür hayatımızda dergilerin önemi büyüktür. Dergiler, sanat ve kültür adamları arasında köprü kurar. Bilgi alışverişini ve haberleşmeyi sağlar. Edebiyatımızın yenileşmesinde, siyasi, sosyal ve kültürel fikirlerin yansıtılmasında, edebi türlerin gelişmesinde, siyasi ve sosyal problemlerin tartışılmasında, yeni şair ve yazarların yetişmesinde dergilerin önemi büyüktür.

Cemil Meriç'in güzel bir sözü var: "Dergiler, sanatçıları yetiştiren bir mekteptir." Toplumsal hayatımızın renklenmesine katkılarından dolayı,  sanatsal etkinliklerin önemini unutmamamız gerekiyor…