*Yılbaşı gecesinin sabahında güne mutlaka kahvaltınızı yaparak başlayın. Meyveli light müsliyi süt ve yoğurt ile yiyebilirsiniz. Beyaz peyniri ve buğday ya da çavdar ekmeğinin yanı sıra yeşillikten oluşan hafif bir kahvaltı da edebilirsiniz. Öğle yemeğinizde ise sebze ve salata ağırlıklı beslenmeye dikkat edin. Kremasız çorbaları tercih edin. Sofranızdan yoğurt / ayranı eksik etmeyin.
*Ara öğünleriniz atlamayın. Nasıl olsa akşam çok yiyeceğim diye düşünüp tüm gün aç kalmak yapılacak en büyük hatalardandır. Beslenmenize 2.5 – 3.5 saat aralıklarla devam edin. Fakat gün içindeki seçimlerinizi salata, meyve, süt-yoğurt- ayran türü gıdalardan oluşturun. Sofraya aç oturmaktan ve açken alkollü içecek tüketiminden kaçının. Böylece kan şekeri dengenizi bozmamış olursunuz.
*Esmer ekmeklerin (çavdar, tam buğday, tahıllı ekmek ) üzerine kurutulmuş domates ve dil peyniri ekleyerek, fırınlayıp leziz mini kanepeler hazırlayabilirsiniz. Kırmızı turp, havuç, kırmızı lahana, renkli biberler ve marul ile hazırlanmış mevsim salatanızı ve Akdeniz yeşillikli fesleğen soslu salatanızı sofranızdan eksik etmeyin. Böylece vitamin mineral posa içeriği yüksek ikramlarınızı zenginleştirmiş olacaksınız. Menünüzde meyve tatlılarına, tarçınlı, fındıklı elma püresi veya bol tarçınlı sütlü tatlılara yer verebilirsiniz. Şerbetli tatlılardan uzak durmanız hem fazla kalori alımını engelleyecek hem de şişkinlik, hazımsızlık şikayetlerini önleyecektir.
*Yılbaşı gecelerinin vazgeçilmezlerinden biri de kuruyemiş. Küçük ayrıntılara dikkat ederek sağlıklı beslenmeden ödün vermeyebilirsiniz. Çavdarlı ve tahıllı galeta, taze baharatlı grissini gibi atıştırmalıkları gönül rahatlığı ile masanızda bulundurabilirsiniz. Hem tokluk hissi yaratır hem de cips ve kurabiye türü gıdalardan uzak durmanızı sağlar. Karışık kuru yemiş tabağınızda; fındık, ceviz, kavrulmamış badem, kaju, beyaz leblebi, çekirdekli kuru üzüm, esmer kuru kayısı, yaban mersini ve kuru eriğe yer verebilirsiniz. Böylece hem kuru yemişinizi tüketmiş hem de sağlıklı seçimler yapmış olursunuz. Fıstık, antep fıstığı, kabak çekirdeği ve ay çekirdeği gibi kuru yemişler vücudunuza sadece yağ olarak depolanmış dokuları getirir. 100 gram kuru yemişin ortalama 600 kkal enerji yani ortalama 1 ana + 1 ara öğün içerdiğini unutmayın.