Modern düğünlere inat, Kahramanmaraş’ta hala damat evinde pişirilen düğün yahnisi, geçmişin geleneklerini yaşatmaya devam ediyor.
Kahramanmaraş'ın kültürel zenginliği yalnızca tarihi ve yemekleriyle değil, kendine has sözcükleriyle de dikkat çekiyor. Bu sözcüklerden biri de "mıh kırığı."
Kahramanmaraş’ın kültürel mirası, sadece tarihi zenginlikleriyle değil, dilinde barındırdığı özgün ifadelerle de öne çıkıyor.
Kahramanmaraş’ın eşsiz mutfak kültürü, zengin tatları ve gelenekleriyle adeta bir hazineyi barındırıyor.
Kahramanmaraş’ın yerel dili, yüzyıllar boyunca kullanılan “yavan tarhana” gibi özgün ifadelerle kültürel mirasını yaşatmaya devam ediyor.
Kahramanmaraş'ın zengin dil mirasında yer alan "dilli dibek", şehrin kültürel kimliğini yaşatan ve nesilden nesile aktarılan özgün ifadelerden biri olarak...
Kahramanmaraş’ın dilinde yer eden "ayağın göl, başın sel" deyimi, şehrin kültürel zenginliğinin bir parçası olarak nesilden nesile aktarılmaya devam ediyor.
Kahramanmaraş’ın dilinde yer alan "vıddırıvızzık," boş ya da işe yaramaz anlamında kullanılan, samimi bir halk deyimi arasında öne çıkıyor.
Kahramanmaraş’ın soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kuru dolmanın sezonu yavaş yavaş başlıyor.
Kahramanmaraş’ın zengin dil mirasında kök salmış birçok sözcük, nesilden nesile aktarılırken, bazıları zamanla unutulmaya yüz tutuyor. Bu kelimelerden biri de...
Kahramanmaraş, kendine özgü şive ve deyimleriyle kültürel açıdan zengin şehirleri arasında yer alıyor. Zaman içinde unutulmaya yüz tutan, ancak nesiler...
Kahramanmaraşlı kadınlar, yıllardır evlerde sürdürdükleri gün geleneğini, modern hayatın getirdiği değişimle birlikte artık kafelerde yaşatmaya devam ediyor.