Güz dönemi faaliyetlerine başlayın Türk Ocağı “Vira Bismillah” dedi.
1924 yılanda Maraş ta kurulan ocak çeşitli aralıklarla da olsa çalışmalarını sürdürmektedir. Son yıllarda sivil toplum kuruluşlarının revaçta olması Ocağı da aktif hale getirdi.
Kemal Yavuz başkanlığında faaliyet gösteren Türk Ocağı verimli dönemlerini yaşıyor. Pandeminin etkilerinin hala atılmadığı günleri yaşıyoruz. Sağlığımızı etkileyen hastalık şimdilerde maddi yapımızı ve moral gücümüzü sarsıyor. Ara verilen toplantılar yeni den başladı bu da uzun zamandır görüşemediğimiz eş dostla bir araya gelme imkanı verdi.
Türk Ocağının genel yapılanması:
1- Yönetim kurulu
2- Hars heyeti şeklindedir.
Kültürel toplantıların planlanması ve icra edilmesinden sorumlu olan hars heyetinin başkanlığını Prof. Dr. İbrahim Solak bey deruhte etmektedir. Bir ay önce yapılan istişareler sonunda bu yılki programın genel çerçevesinin çizildiği sohbete başlandı.
Güz döneminin ilk toplantısı dünya genelini ilgilendiren bir konu olarak seçilmesi yerindeydi. Prof. Dr. Mustafa Yıldırım ın “ TAHIL KORİDORU “ konulu sohbeti 27-10-2022 saat 19 da Türk Ocağının K. Maraş şubesinde yapıldı.
Açılış konuşmasını yapan Kemal Yavuz bey toplantıya gelenlere selam ve sevgilerini iletip yeni dönem ile ilgili genel bir değerlendirme yaptı. Hatice Başkan hanım toplantıyı sundu. Abdullah Tekinşen, İbrahim İmalı, Ahmet Başkan, Ramazan Hurç, Ziya Dumlupınar, Fahri Kalaycı beyler toplantıdaydı.
Mustafa Yıldırım beyin konuşması bir saat sürdü ve akabinde soru cevap bölümüne geçildi.Toplantı da ele alınan konunun güncel olması dinleyenlere yeni bilgiler verdi. Bunları şöyle sıralamamız mümkündür ;
1-Tahıl dünya için çok önemlidir,
2-Rusyanın yayılma eğilimi devam etmektedir,
3-Ukrayana dünya tahıl üretiminin önemli merkezlerindendir,
4-Türkiye coğrafi konumu itibariyle dünya da stratejik öneme haizdir,
5-Gübre üretiminin tekeli Rusların elindedir,
6-Dünya ticaretinde gemi filolarının etkisi büyüktür.
Mustafa Kök hocanın genel değerlendirmesi ve katılımcıların iyi dilekler sunmasıyla bir toplantı tamamlandı. Bu arada hepimiz DARI ile MISIR arasındaki farkı da öğrenmiş olduk.