Hayat sürüp gidiyor. Dünden yarına bıraktığımız hatıralar olmasa zamanın nasıl geçtiğini anlamamız neredeyse imkansız olacak. Ülkemiz farklı fırsatların en bariz yaşandığı yerler arasındadır. Genç bir nüfus, coğrafi konum, gelişmekte olan dünya fırsatları, savaşlar, yeni ütopyalar, bölgede yaşayan insanlara çizilen sınırlar daha neler neler.
O bir PROFESÖR DOKTOR.
Tıp eğitimin ülkemizde girdiği başarı sırasını özellikle vurgulamak istiyorum. Bu gün üniversite sınavlarının ilk ondalık dilimi bu fakültelere ayrılıyor ki bu çalışma ve başarının ilk göstergesi olarak biliniyor. Tıp fakültesinde okuyan insanları model olarak göstermek isteyen eğitim sistemimizin bundan neler beklediği ayrı bir yazı konusu ama şunu söylemem gerek tıp eğitimi bütün branşların bayrak öncüsü olduğu anlaşılıyor.
O bir vakit Maraş ta çalıştı.
18.03.2008/ 15.12.2009 da Maraş devlet hastanesinde görev yaptı. Kendisini daha yakından tanıma imkanım olduğu o günleri hatırlayıp mutlu oluyorum. İşine erken vakitte başlar disiplinli şekilde alanını idare ederdi. Bilimsel makale yazmak için günlük çalışmalarını düzenli kaydeder daha sonda bunları yayınlayarak tıp dünyasını çalışmalarından haberdar ederdi. Maraş gezimiz oldu.
Tepelerden önce Maraş’ı kuşbakışı seyrettik daha sonra uzaktan gördüğümüz yerleri daha yakından tanımak için yola koyulduk. Divanlı tepelerinden batıya dönüp şehri seyrettikten sonra Kuyacak, Beycami, Sıtmapınarı, İsadivanlı cami, Bey cami, Sarayaltı ve civarı, Yahudi mahallesi, AliSezai efendi dergahı, Nakıp cami, Kocabaş konağı, Hatuniye cami, İklime Hatun cami, Kapalı çarşı ve civarını detaylı şekilde dolaştık bu arada Saraçhane cami altında bulunan çay ocağından da çaylarımızı içmeyi unutmadık.
O’nunla fikri konuşmalarımız da oldu.
O’ analiz ve sentez le her türlü fikri yorumlayabiliyor bu arada aklın kurallarını devreye alıyordu. İlk anda anlamak zor olsa da fikri sistematize etmede başarısı daha sonra ortaya çıkıyordu. Aynilik, çelişmezlik, üçüncü şıkkın yokluğu, gayelilik ve sebeblilik olguları O’ nda mutlak, cevher, determinizm, uzay ve zaman boyutlarında anlam buluyordu. Okuma imkanlarını tıp bilimlerine yapsa da felsefi alanlara dair bir ilgisi olduğunu da anlıyordum. Hastahane dergisi çıkardı burada fikirlerine yön veren yazılar kaleme aldı.
Yurt dışında da bulundu.Avrupa/ Belçika da tıp alanında çalışmalar yaptı daha sonra Amerika da Karaciğer Nakli hususunda belgeler aldı.
Ülkemizde yaşayan her başarılı insana yapılan komplolar O’na da yapıldı ama O yılmadı sabır ve güvenle yaşamaya devam etti.
O kim?
İSA GÜLŞEN VE AYMELEK hanımın oğlu, arkadaşım İLKER’in küçük kardeş PROFESÖR DOKTOR MURAT TANER GÜLŞEN.