Değerli okurlarım yeni köşemizde sizlerle bir aradayız…

Köşemizin adı POZİTİF BAKIŞ olunca ilk yazıma hem köşemizin isminin anlamını hem de burada yazacaklarımızla ilgili bilgi paylaşımıyla başlamak istiyorum

Pozitif bakan insanlar çevrelerindeki insanlar tarafından eleştirilmekte hatta fazla saf ve iyimser olarak suçlanmaktadır. İyi olan ve iyi hissettirecek davranış olumsuzlanmaktadır. Mevlana Celaleddin’i Rumi Hazretleri bir dörtlüğünde olumlu düşünmeyi şu şekilde betimlemektedir.

Kardeşim sen düşünceden ibaretsin,

Geriye kalan et ve kemiksin,

Gül düşünür gülistan olursun,

 Diken düşünürsen dikenlik olursun.

Gül düşünüp gülistan olmayı tercih edenlerden olduğum için bazen iyilikten ya da güzel düşünceden de kısmetimize maraz doğmadı da değil…

Şu bir gerçek ki; ortada kötü düşünceliler var diye de bu güzel ve iyileştirici hasletimizden de vazgeçecek değiliz. İyilerin ve iyiliği tavsiye edenlerinde süreçte aktif olmasından taraf olduğum için köşemizin ismini pozitif bakış olarak belirledim. Burada sadece pozitif paylaşımlarda bulunmaya özel bir gayret göstereceğim lakin pozitifliğin zıttı olan negatifliği de anlatmamız gereken zamanlar olacaktır.Ayrıca mesleğim Psikolojik Danışmanlık ve almış olduğum eğitimlere bağlı olarak ana gündemimiz insan ve insanların anormal davranışlarını normalleştirmeye yardımcı olmak amaçlı yazılar olacaktır. Şu bir bilimsel gerçek ki insan davranışları % 93 veya %97’sini bilinçdışı tarafından yönetilmektedir. Bu nedenle bilinç odaklı yazılardan ziyade bilinçdışı vurgulu yazılara ağırlık verilecek beyin ve epigenetik alanındaki güncel ve faydalı bilgiler paylaşılacaktır.

                Toplumların yükselmesi ve düzgün bir toplum olması bireyden başlar. Çünkü toplumları bireyler oluşturur. Köşemizde bireyden topluma değişimi, dönüşümü ve gelişimi esas kabul ettiğim için insanın iyi oluşuna ve toplumun iyi oluşuna katkı olacak pozitif paylaşımlar yapacağım.

                Kovid-19 salgını ve 6 Şubat depremi ilimiz özelinde ülkemiz genelinde insanlarımızdaciddi travmalar yaşattı. Bu travmaların ruh sağlığındaki olumsuz yansımalarıise daha tam olarak ortaya çıkmadı. Muhtemelen bu yansımalar Kasım ayı sonunda ya da yılbaşındakendini daha net hissettirmeye başlayacaktır. Adına Post Travmatik Stres Bozukluğu ya da Travma Sonrası Stres Bozukluğu dediğimiz bozukluklar ileriki günlerde olumsuz etkisini daha net şekilde göstermeye başlayacaktır. Bu kapsam da önleyici bilgilendirmelere de köşemizde sık sık yer vermeye çalışacağım.

Hayata pozitif bakmamızın yolu ruhtan başlar. Ruh sağlığı ve hastalıkları üzerine yazılarımla pozitif düşünme gücünüzü ve hayata pozitif bakma yönünüzü geliştirmeye katkı sağlayacağıma inanıyorum. Yazılarımın temel içeriğinde Pozitif Psikoloji ve Terapi yöntemleri esas alınarak açıklamalar, çözüm önerileri sunulacaktır.

Yeni yazımızda buluşuncaya kadar sağlık, huzur, mutluluk ve başarı içinde kalın…