Ekim ayının gelişi sosyal hayata yeniliklerin de girmesi manasına gelir. Zaman geçip giderken geride neler yapılıp yapılmadığının bazı işaretleri olması icap eder. Sivil toplum kuruluşlarının genel kültürü geliştirme ona yeni değerler katma , biriktirip geliştirme gibi görevleri bulunur.
Memleketimizin köklü kuruluşlarından olan TÜRK OCAĞI’ nın güz ve bahar dönemi çalışmalarının planlanması için TÜRK OCAĞI Başkanı Kemal Yavuz’ un bağ evinde bir toplantı gerçekleştirildi. Yönetim ve Hars heyetinin katılımıyla bir araya gelen gönüllüler bir araya gelmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadı. Hasan KÖMEKOZ, Mustafa OKUMUŞ, Ahmet BAŞKAN,İbrahim İMALI , Faruk ATLI’ Fatin Bey , Ziya Bey le birlikte olmak ayrı bir mutluluktu.
Pandemi sürecinin getirdiği olumsuzlukları üzerimizden atmaya çalıştığımız bu demlerin hala zorlukları devam ediyor. Bu dönemde ahirete intikal eden yakınlarımız oldu onları rahmetle anarken yaşayanlara da uzun ve sıhhatli ömürler diliyorum.
Mustafa KÖK beyin uzun ve veciz konuşmalarıyla başlayan toplantı öğle sularında başlayıp ikindi sonlarına kadar devam etti. Nurettin TOPÇU ya vurgu yaparak konuya giren KÖK Bey ülkü değerleri üzerinden detaylı izahlarına bir yenisini daha ekledi. Toplantı Rıfat BÜLBÜL Bey in ironi dolu anlatımıyla farklı bir evreye girdi ama toplamak yine BÜLBÜL Beye düştü.
İdeolojiler ve toplumsal dayatmaları üst düzey bilgi birikimi ve tecrübesiyle harmanlayan BÜLBÜL Bey anlattığı hatıralarla da toplantıya damgasını vurdu. Bir siyasi aktörün kendisine “ Siz benim artık FAVORİMSİNİZ ” sözü üzerinden üç yıl geçtiği halde bir daha aranıp sormadığını söylemesi bu işin traji-komik tarafı oldu.
“Siyaset erenlerinin sağı solu belli olmaz !” Hükmü tecelli etti. Hars heyeti başkanı İbrahim SOLAK BEY yapılacak toplantılar için şerhini açık, açık koyup katılım ve nitelik sorunun hal edilmesi gerektiğini belirtti. TÜRK OCAĞI başkanlarından Abdullah TEKİNŞEN Beyin değerlendirmesi kayda değerdi. Toplantıya katılanlar sırayla söz alıp gelecek dönemle ilgili görüşlerini dile getirdiler.
Alınan kararları şöyle sıralamak istiyorum;
1- Konferanslar düzenlenerek bilgi ve irfan seviyesi artırılmalıdır.
2- Ocak başı sohbetlerine gereken önem verilmeli TÜRK OCAĞI mensuplarının görüşüp kaynaşması artırılmalıdır.
3- Bilgi teknolojilerinden yararlanma üst düzeye çıkarılmalı bunun için sosyal medya alanında çalışmalara hız verilmelidir.
4- Milli ve manevi değerlerin teknolojik verilerle güncellenmesi yapılmalı bu zor iş için danışmanlardan hizmet alımı yapılmalıdır.
5- Gençlere ulaşmanın sağlıklı yolu bulunmalı oluşturulan çalışma gruplarından faaliyetler beklenmelidir.
TÜRK OCAĞI K.Maraş ın en eski kültür merkezlerindendir. Memleketimiz ne zaman bu merkezleri esas alır burada konuşulan konuları kendisine rehber edinirse Maraş’ ımız bir adım ilerler yoksa olup bitenlerin pişmanlıkların sonu gelmez. Bir sorum var acaba MARAŞ TÜRK OCAĞI ne zaman açıldı ?
Bu arada toplantı da “ TUZLU ÇAY” ı yudumlayan büyüğümüze de sıhhat afiyet diliyorum ey Azizan.