İlimiz Kahramanmaraş, dondurması, acı biberi, tarhanası, doğal güzellikleri kadar bağrından yetiştirdiği şair yürekli insanları ile de ünlüdür. Birkaç yıldır düzenlenen kitap fuarı, dolayısı ile şehrimize akın eden kitap severler, okuru ile buluşan yazarlar ile düzenlenen şiir etkinlikleri dolayısıyla şehrimiz, şiir ile, edebiyat ile anılmakta.
İnternetin yaygınlaşması, ulaşımının kolay ve nispeten ucuz olması nedeniyle, özellikle yazılı materyallerin değerini yitireceği, bir süre sonra yok olacağına dair öngörüler günümüz itibari ile geçerliliğini yitirmiş durumda. Evet insanlar internetten istedikleri zaman açıp haberleri izleyebiliyorlar. İstedikleri zaman usta bir şairin şiirine ulaşıp okuyabiliyorlar. Ancak, gerçek bir okur, gazete sayfalarını çevirmeyi, gerçek kitap sever, o kitabı elinde tutmanın hazzını, o kitabı kitaplığında bulundurmanın tadını, kitap yapraklarının eşsiz kokusunu hiçbir sanal bağlantı ile değişmemektedir.
Bu bağlamda, zamanla değerini yitireceği varsayılan yazılı kaynaklardan birisi de dergi. Göründüğünden çok daha meşakkatli bir uğraştır dergicilik. Bir dergi oluşturabilmek için, öncelikle yasal prosedürü yerine getirmek gerekiyor. Ardından şair edebiyat çevresini bilgilendirmek, gelen eserleri titizlikle değerlendirmek, dergide yer alacak eserleri belirlemek, editör denetimine göndermek, grafik tasarım aşamasından geçirmek, bilahare matbaa süreci. Verilen onca emek, uğraş, harcanılan zaman ve maddi finansmanı. Tüm bunların ince bir şekilde değerlendirilip, bu meşakkatli yolculuğa öyle tamamlamak gerekiyor.
İşte Genel yayın yönetmenliğine soyunduğum Yeni Vesselam Dergisi nihayet, tüm bu süreçleri tamamlayarak okurları ile buluştu. İmtiyaz sahipliğini Yazar Mesut Bilal BUĞDAY, Editörlüğünü Yazar Veysel ALTUNBAY, yaparken Yayım kurulunda yine değerli Şair Yazar Yaşar DEMİREL, Kişisel Gelişim Uzmanı Yazar Alpaslan YURSSEVER bulunmakta.
Dergicilik, usta kalemlerin nazım ve nesir eserlerinin bir arada sunulduğu bir edebi çalışma olmasının yanında, belli bir grup şair ve yazarın bir çatı altında toplanması, fikir telakkisinde bulunulması, birbirlerine bir şeyler katması açısından da önemli birliktelik anlamı taşıyor. Bu nedenle, sık sık dile getirdiğim gibi, şiirin başkenti Kahramanmaraş’ı yalnızca şiirn değil, kültürün, edebiyatın, sanatın başkenti yapmak, bu anlamda ismini duyurmak için yeni bir oluşum, yeni bir dergi, yeni bir kitap, yeni bir şair Kahramanmaraş’a güç katacaktır.
Hiçbir maddi getirisi olmayan, oldukça zaman ve emek isteyen çalışmanın neticesi Yeni Vesselam Dergisi, ilimiz Kahramanmaraş ve edebiyat çevresine hayırlı olsun.